Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 6/5/2010

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας και η Επιτροπή Αγώνα Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα χαιρετίζουν τη μεγαλειώδη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην 24ωρη απεργία στις 5/5/2010. Ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. που κατακρεουργεί το δικαίωμά μας στην εργασία και στη ζωή μας.
Τα Συνδικάτα της πόλης μας καλούν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την αποτροπή των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών μέτρων.
Καταγγέλλουμε το κλίμα της αστυνομοκρατίας αλλά και τις φασιστικές λογικές ατομικής βίας που ενισχύουν την κρατική τρομοκρατία και λειτουργούν ως Δούρειος Ίππος για την κατασυκοφάντηση των αγώνων μας.
Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη για τον άδικο χαμό των τριών συναδέλφων μας, οι οποίοι εργάζονταν σε τράπεζα, υπόδειγμα εργοδοτικής τρομοκρατίας όπου ο συνδικαλισμός είναι παράνομος.
Οι ηθικοί αυτουργοί, όμως, πρέπει να αναζητηθούν στην ασκούμενη πολιτική, στην επιχειρησιακή στάση της αστυνομίας αλλά και στις Διοικήσεις των Τραπεζών που με την εκβιαστική τους πρακτική εμποδίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις και με την ανευθυνότητά τους δεν λαμβάνουν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές των εργαζομένων και των πολιτών στα τραπεζικά καταστήματα, που αποτελούν γνώριμους και διαχρονικούς στόχους σε όλη την διαδρομή που ακολουθούν κάθε φορά οι εργατικές πορείες και οι διαδηλώσεις.
Σύμφωνα με τη ΟΤΟΕ, <<σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες έχει και η Κυβέρνηση, η οποία όπως φαίνεται δεν υπολόγισε το μέγεθος και την έκταση των συνεπειών που έχουν για την ελληνική κοινωνία και τους πολίτες οι αποφάσεις της που αφορούν στην οικονομική παράδοση της χώρας μας στην τρόικα του Δ.Ν.Τ, της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ., αλλά και στις διαχρονικές απαιτήσεις του ντόπιου κεφαλαίου>>.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Άμεσα οργανώνουμε τους αγώνες μας με Γενικές Συνελεύσεις για την επιτυχία των νέων απεργιακών κινητοποιήσεων. Σήμερα 6/5/2010 πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία των τοπικών βουλευτών.
ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ  
                                              
        ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ