Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Σε περιπέτειες στελέχωσης θα μπει σύντομα το Νοσοκομείο Πρέβεζας.


Δύσκολες ώρες μέρες και μήνες αναμένεται να περάσει το Νοσοκομείο Πρέβεζας το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από το επόμενο μήνα, καθώς  τα προβλήματα σχετικά με τη στελέχωσή του συνεχώς πολλαπλασιάζονται.
Ήδη έχουν αρχίσει οι αποχωρήσεις εργαζομένων- κυρίως μη ιατρικού προσωπικού- που είχαν προσληφθεί με είτε με  συμβάσεις ορισμένου  χρόνου είτε ως επικουρικοί είτε με τη μορφή των stage.Ενώ μέχρι τις αρχές φθινοπώρου θα κορυφωθεί το κύμα παραιτήσεων για συνταξιοδότηση (όσοι μπορούν), καθώς οι εργαζόμενοι  κρίνουν ασύμφορη, σε όλα τα επίπεδα  τη παραμονή τους στο χώρο εργασίας, , μετά τις καταστροφικές και αντεργατικές αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση και όλο το μπλοκ εξουσίας στο τομέα ασφάλισης –συνταξιοδότησης.
Ακόμα και να επιχειρηθεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με προσλήψεις και πάλι συμβασιούχων, είναι αδύνατο να ελεγχθεί η κατάσταση ,πρώτον γιατί οι εγκεκριμένες θέσεις έστω και επικουρικού προσωπικού(συμβασιούχοι)  είναι πάρα πολύ λίγες για το νοσοκομείο και τα ΚΥ του νομού και δεύτερον μέχρι να υλοποιηθεί η όλη διαδικασία το Νοσοκομείο θα περάσουν αρκετοί μήνες.. Εκ των πραγμάτων  πλέον θα τεθεί θέμα λειτουργίας τμημάτων του.