Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Στερεύουν από Υγειονομικό Υλικό τα νοσοκομεία.


Σε κατασταση αντιμετώπισης  σχεδόν μόνο των  επειγόντων περιστατικών βαθμιαία πέφτουν τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς τα περιθώρια προμηθειών υγειονομικού υλικού ελαχιστοποιούνται επικίνδυνα.
Οι λόγοι;
*Τα Νοσοκομεία (και βέβαια και το Νοσοκομείο Πρέβεζας) μέχρι τέλους του έτους είναι αναγκασμένα να προμηθεύονται υγειονομικό και άλλο υλικό με τη μέθοδο της διαπραγμάτευσης, πρακτική που απαιτεί πολλές διατυπώσεις και εκ των πραγμάτων είναι  πολύ χρονοβόρα
*Πολλές εταιρείες δεν εκτελούν τις παραγγελίες καθώς τα νοσοκομεία αδυνατούν να εξοφλήσουν άμεσα τις υποχρεώσεις τους (κυριολεκτικά έχουν στεγνώσει οικονομικά).
*Οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου  ορθοπεδικού υλικού δεν πραγματοποιούν καμιά παράδοση ορθοπεδικού υλικού
*Ο Σύνδεσμός Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας από 1-6-2010 δεν εκτελεί καμία παραγγελία εκτός από τα άκρως επείγοντα περιστατικά, μέχρι τα νοσοκομεία να εξοφλήσουν τα χρέη τους.
Ουσιαστικά παραπαίουν τα νοσοκομεία, οι Διοικήσεις καταφεύγουν σε εκκλήσεις άμεσης μείωσης εξετάσεων και χρήσης υγειονομικού υλικού τουλάχιστον κατά 20-30%!
Ήδη και στο νοσοκομείο Πρέβεζας  ζητείται περιστολή χρήσης υλικών και εξετάσεων  στις απόλυτα απαραίτητες, για να διατηρηθεί σε σχετικά  αποδεκτά επίπεδα η λειτουργία του,   λόγω της δυσλειτουργίας ή και διακοπής στη ροή προμήθειας αναγκαίων υλικών.

Και η κυβέρνηση "οραματίζεται" μέσω της προσεχούς καταθεσης σχετικού νομοσχεδίου την.... "Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας" !!!