Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ελεύθερη Γάζα σε Ελεύθερη, Ανεξάρτητη Παλαιστίνη


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Πρέβεζα  6 Ιουνίου 2010
Ελεύθερη Γάζα σε Ελεύθερη, Ανεξάρτητη Παλαιστίνη
Τα ξημερώματα της Δευτέρας 31-5-2010, ένοπλοι ισραηλινοί κομάντος με ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν, δολοφονώντας και τραυματίζοντας, στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας», μεταξύ των οποίων και τα πλοία της ελληνικής αποστολής "Ελεύθερη Μεσόγειος" και "Σφενδόνη", που είχαν ξεκινήσει την περασμένη βδομάδα για να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας και να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, .Η επίθεση των Ισραηλινών έγινε ενώ τα πλοία έπλεαν στα διεθνή χωρικά ύδατα και έχει χαρακτήρα  πειρατείας.
Σήμερα, 65 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα των ισραηλιτών από τους ναζί, το κράτος του Ισραήλ στο ρόλο του θύτη, με τη κάλυψη και στήριξη των ιμπεριαλιστικών κέντρων και ιδιαίτερα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, με ναζιστικές πρακτικές επιτίθεται και σκοτώνει άοπλους πολίτες που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και συμπαραστέκονται σε έναν λαό υπό γενοκτονία, με θύματα πρώτα απ’ όλα αθώα παιδιά.
Ο Σύλλογός μας στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για την ανεξαρτησία του, για τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας και για μια ζωή με ελευθερία και αξιοπρέπεια σε ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
Καταγγέλλουμε το Ισραήλ για τα εγκλήματα που κατά συρροή διαπράττει σε βάρος ενός ολόκληρου λαού και εναντίον οποιουδήποτε προσπαθεί να του συμπαρασταθεί.
Αλγεινή εντύπωση  προκάλεσε ή στάση της Ελληνικής κυβέρνησης την ίδια ώρα  που ακτιβιστές από πολλές ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, προσπαθούσαν να φτάσουν στην Γάζα μεταφέροντας την ανθρωπιστική βοήθεια (αναπηρικά καρότσια, φάρμακα, τρόφιμα, βιβλία, τετράδια κλπ. ), οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είχαν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στο Αιγαίο, με στρατιωτική αποστολή των σιωνιστών και εκτιμούμε ως ιδιαίτερα ανεπαρκή τη στάση της μετά την επιδρομή των σιωνιστών σε ελληνικό πλοίο στα διεθνή ύδατα.(Ούτε ένα επίσημο διάβημα, ούτε μια ανοικτή και καθαρή καταδίκη)..
Αλγεινή επίσης εντύπωση προκαλεί και η στάση   της Κυπριακής κυβέρνησης που  αρνήθηκε τόσο τον  ελλιμενισμό των πλοίων στην Κύπρο, όπως και την με οποιαδήποτε τρόπο επιβίβαση από το έδαφός της  μελών της αποστολής στα πλοία , Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων  βουλευτών, σε αντίθεση με ότι είχε πράξει σε προηγούμενη ανθρωπιστική αποστολή…
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση:
Να καταγγείλει τη δολοφονική επίθεση και τις αγριότητες  του Ισραήλ σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και να απαιτήσει την δίκη του Ισραηλινού Κράτους από τη διεθνή δικαιοσύνη.
Να καταδικάσει έμπρακτα την εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ ακυρώνοντας άμεσα κάθε συμφωνία  για στρατιωτική συνεργασία.
Να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα και να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος – τρομοκράτη.