Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Για όλα φταίνε οι θεσμοί


Ένα χαμένο  καυτό καλοκαιρινό απόγευμα είναι τελικά το συμπέρασμα της επίσκεψης της ηγεσίας της 6ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο Πρέβεζας , στα πλαίσια σχετικών επισκέψεων και σε άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου και της Λευκάδας. 
Έτσι αφού άκουσαν τα  αιτήματα των εργαζομένων για την έλλειψη προσωπικού, την έλλειψη βασικών ιατρικών μηχανημάτων ,οργάνων και εργαλείων, τα προβλήματα κτιριακής υποδομής, τα προβλήματα με την εφημεριακή κάλυψη του νοσοκομείου ,τη καθυστέρηση της σύστασης και λειτουργίας των υπηρεσιακών συμβουλίων, τα προβλήματα με τις προμήθειες απεφάνθησαν ότι: 
1.Για όλα φταίνε οι πρώην και ότι αναλαμβάνουν από το μηδέν ! 
2.Ότι κακώς παραπονούμαστε, γιατί τα νούμερα δείχνουν ότι το Νοσοκομείο Πρέβεζας είναι από τα καλύτερα στελεχωμένα (έχει πολύ λίγες κενές θέσεις με βάση το οργανόγραμμα) και μάλιστα ότι έχει πολύ καλό μέσο όρο ηλικίας προσωπικού!!!Εδώ μάλλον πρέπει να μπέρδεψαν τους πίνακες που είχαν μπροστά τους με κάποιου άλλου νοσοκομείου. Δεν εξηγείται διαφορετικά! 
3.Ότι τα προβλήματα που παρατηρούνται στη στελέχωση είναι προβλήματα ορθής κατανομής του προσωπικού! 
4.Ότι πολλά από τα αιτήματα και παράπονα που αναφέρθηκαν από τους παρευρισκόμενους αφορούν το Υπουργείο και όχι την Υ.ΠΕ. (Αλήθεια η 6η Υ.ΠΕ. δεν ανήκει στο Υπουργείο Υγείας;) 
5.Ότι  είμαστε ένα οικογενειακό νοσοκομείο (ελέχθη τετράκις = ρεφραίν)! 
6.Ότι  η αιτία όλων  των προβλημάτων που αναφέρθηκαν οφείλεται σε κακή λειτουργία των θεσμών  στο νοσοκομείο. 
7.Τελικό συμπέρασμα δικό μας: Βγάλτε τα  πέρα μόνοι σας. 
…..Και μετά έφυγαν για τη Λευκάδα !