Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Επίσημη επιβεβαίωση μιας διαρκούς ληστείας.


Είχαμε από αυτό εδώ το ιστολόγιο εκφράσει την αντίθεσή μας στο θεσμό των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων μέσα στα Νοσοκομεία  όταν ακόμη τότε κάποιοι ... πρωτοπορούσαν στην  εφαρμογή του στα Νοσοκομεία .
Τον θεωρούσαμε θεσμό που εμπορευματοποιούσε ακόμη περισσότερο το αγαθό της υγείας  αλλά και «ιδιωτικοποιούσε»  την ίδια την περίθαλψη.
Εκμαύλιζε τους ίδιους τους λειτουργούς υγείας.
Από την  ίδια θέση αρχής δεν συμμετείχαμε  ποτέ στη λειτουργία τους.
Από την ίδια θέση αρχής είμαστε αντίθετοι και στην   περιβόητη «ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων» τουλάχιστον έτσι  όπως την αναγγέλλει μέσω του πρόσφατου  νομοσχεδίου «Για την αναβάθμιση του ΕΣΥ» η κυβέρνηση.

Την επιβεβαίωση όμως της καταλήστευσης των ταμείων και των ίδιων χρηστών των υπηρεσιών υγείας, μέσω των απογευματινών ιατρείων, την έδωσε η ίδια η κυβέρνηση
Από τη συζήτηση στη Βουλή την Τρίτη 20 Ιουλίου 2010 αναφέρουμε αποσπάσματα από την τοποθέτηση της Υπουργού Υγείας.

«…Το 2009 οι επισκέψεις συνολικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας –αυτό αφορά και νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας- ανήλθαν στα δεκαοχτώ εκατομμύρια. Συγκλονιστικός αριθμός που αποδεικνύει πρώτα από όλα ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι εδώ και παρά τα προβλήματα στηρίζει τον ελληνικό λαό.
 Απ’ αυτά τα δεκαοχτώ εκατομμύρια τα πέντε εκατομμύρια πήγαν στα Κέντρα Υγείας.
…Από αυτά δε τα 18 εκατομμύρια επισκέψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας –και το καταθέτω αυτό στα Πρακτικά- πεντακόσιες χιλιάδες πήγαν στα απογευματινά ιατρεία, όπως λειτουργούσαν, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σύστημα και χωρίς τους όρους και τις ασφαλιστικές δικλείδες που βάζουμε εδώ…
…Θα σας πω και τα αντίστοιχα ποσά, γιατί μπαίνει το ερώτημα πώς θα σταθεί η ολοήμερη λειτουργία. Από τα 12,5 εκατομμύρια, λοιπόν, που πήγαν στην τακτική λειτουργία των νοσοκομείων, τα έσοδα μέσω του τρίευρου -που μην το ειρωνεύεσθε το τρίευρω, είναι αυτό το οποίο βοηθάει και στη λειτουργία των νοσοκομείων. Και ξέρετε ότι αυτοί που έχουν βιβλιάρια πρόνοιας, εξαιρούνται και από αυτό, δεν έχουν αυτό το τρίευρω- ήταν περίπου στα 20 εκατομμύρια.  Από τις πεντακόσιες χιλιάδες των απογευματινών ιατρείων ήταν 40 εκατομμύρια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
 Ιδού λοιπόν η αποκάλυψη της καταλήστευσης των ταμείων και των εργαζομένων
Οι πεντακόσιες χιλιάδες των απογευματινών ιατρείων με τα σαράντα εκατομμύρια ξέρετε τι σημαίνει; Ότι ο καθένας απ’ αυτούς τους πεντακόσιες χιλιάδες έχει καταβάλει κατά μέσο όρο 80 ευρώ για την επίσκεψή του.
Το Ταμείο δηλαδή ή ο ίδιος  ο εργαζόμενος  από τα  3 ευρώ που καταβάλει  το πρωί για μια τακτική επίσκεψη , το απόγευμα δίνει 80 ευρώ!!!

Τι χρείαν έχουμε άλλων μαρτύρων;