Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για θέματα Υγείας στην Κω


Από 1 έως 6 Σεπτεμβρίου 2010 θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κω για θέματα Υγείας "Ιπποκράτης". Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό ως σήμερα στον κόσμο Διεθνές Θεματικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το οποίο εστιάζει στα θέματα υγείας.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κω ‘Ιπποκράτης’ για θέματα Υγείας, αποτελεί μια πρωτοβουλία της Λουκίας Ρικάκη και των συνεργατών της την οποία υιοθέτησε γενναιόδωρα ο Δήμος Κω για τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Τόπου Συνάντησης - στη γενέτειρα του Ιπποκράτη- μελών της ιατρικής κοινότητας, καλλιτεχνών και του κοινού γύρω από την Υγεία και τη πρόληψη.
Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί διεθνώς πολλά θεματικά φεστιβάλ προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες  του κοινού για ευρύτερη και πιο διεισδυτική ενημέρωση σε συγκεκριμένα θέματα.  Παράλληλα διαπιστώνεται τα τελευταία χρόνια,  ότι υπάρχει μια μεγάλη παραγωγή ταινιών από όλο τον κόσμο που προσεγγίζουν με ήθος και σεβασμό τα θέματα υγείας, οι οποίες όμως σπάνια φθάνουν στο κύκλωμα διανομής η ακόμη και στην τηλεόραση. Aυτά τα πολύ σοβαρά πονήματα, με άξονα την ηθική και τον  ανθρωπισμό,  πρέπει να προβάλλονται σε όση μεγαλύτερη κλίμακα γίνεται. 
Ο κινηματογράφος είναι τέχνη, είναι συγχρόνως επιστήμη, είναι και τεχνική και το κυριότερο απ’ όλα ο κινηματογράφος σπουδάζεται. Όπως και όλες οι ιατρικές επιστήμες και ειδικότητες. Και στην Κω σμίγουν αρμονικά οι δύο αυτές επιστήμες.     Με τις προβολές των ταινιών αυτών, οξύνεται η ερμηνευτική και αναλυτική ικανότητα του αποδέκτη θεατή. Μέσα από τις κινηματογραφικές ταινίες  που  επιλέγονται κάθε χρόνο από όλο τον κόσμο, πάντα με ηθικό άξονα τον ανθρωπισμό, το κοινό  έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί  και να προβληματιστεί για τα θέματα υγείας και πρόληψης .
Πληροφορίες για το φεστιβάλ θα βρείτε εδώ και παρουσίαση των ταινιών που συμμετέχουν εδώ.