Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ελάτε σωτήρες!


 Της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ 

       Τελείωσαν τα ψέματα! Βγήκαν οι λίστες! Ξέρουμε ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Σε δύο μήνες θα ρίξουμε την ψήφο μας .Θα ασκήσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μας να εκλέξουμε ποιοι θα μας σώσουν από το μαύρο μας το χάλι. Υπάρχει  παντού ,στην Ψωροκώσταινα ,η εντύπωση  ταύτισης των νομαρχιακών με τις πολιτικές δηλαδή τις βουλευτικές εκλογές. Ο Γ.Α. Παπανδρέου έχρισε τους ,κατά τα άλλα απρόθυμους, πρασινοφρουρούς  του, να σηκώσουν το λάβαρο και να προχωρήσουν στον αγώνα. Γιατί δεν αναρωτιέται γιατί δεν θέλανε να εγκαταλείψουν τις ζεστές και συμφέρουσες κυβερνητικές τους θέσεις; Πώς να τους πείσει όταν ο ίδιος τους παραμύθιαζε :¨λεφτά υπάρχουν, λεφτά υπήρχαν αν θα τα ζητούσαμε !΄΄. Μετά  ο ΓΑΠ θα τους τιμωρήσει δηλαδή  θα ανακοινώσει τον προγραμματισμένο ανασχηματισμό του.
     Ελάτε κύριοι υποψήφιοι! να μας σώσετε από την βρωμιά ,τον ελλιπή  φωτισμό και την οικονομική ακαταστασία που κυριαρχεί στους περισσότερους δήμους και νομαρχίες της χώρας μας. Ελάτε !μαζέψτε τα μανίκια σας για να ξεκαθαρίσετε τι έκανε ο προηγούμενος με τα οικονομικά του δήμου. Ελάτε !να αποφασίσετε πόσους από τους συμβασιούχους θα διώξετε! Πώς θα κάνετε μαγείες με τα άδεια ταμεία των δήμων και μην ξεχάσετε ότι θα είσαστε υπόλογοι για τα προεκλογικά σας έξοδα.
     Ελάτε! εσείς που πιστεύετε ότι είστε η ελπίδα του τόπου. Άντε φερθείτε έξυπνα και ετοιμάστε λαϊκό ύφος και φιλικό χαμόγελο. Βάλτε casual σακάκι σε συνδυασμό με κανονικό φθαρμένο  παπούτσι για τις βόλτες σας στις γειτονιές και στις λαϊκές της εκλογικής σας περιφέρειας. Τα καλά επώνυμα σας ρούχα και τα ακριβά ρολόγια σας βάλτε τα στην άκρη. Θα τα βάλετε το βράδυ της νίκης  εάν εκλεγείτε. Σας εύχομαι καλή τύχη και αέρα στα πανιά σας.
         Μήπως θα αλλάξετε και θα αφήσετε στην άκρη τα συμφέροντα σας; Μήπως θα ξεχάσετε για λίγο τα φιλαράκια σας; .Αυτά τα καλά παιδάκια μπλεγμένα με την παραοικονομία και την διαφθορά .Αυτά που με το πρόσχημα ότι θα σας στηρίξουν θα σας ζητήσουνε κάποιες δουλειές, κάποιες εργολαβίες και κάποια προνόμια; Προσέξτε όμως, επειδή το δικό σας πόθεν έσχες θα είναι ανοικτό  για ελέγχους. Έχουν γνώση οι φύλακες. Ψυλλιαστήκαμε πια  ποια είναι η συνταγή επιτυχίας των υποψηφίων. Πήραμε το μάθημα μας ότι κανένας δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του. Ακόμα εκκρεμούν δικαστικές  αποφάσεις  με πρώην δημάρχους και νομάρχες που μπλέξανε με τα συμφέροντα.
       Για καλό και για κακό προμηθευτείτε και ένα κράνος. Είδατε τι έπαθε ο Τόνι Μπλερ στην  παρουσίαση βιβλίου του. Κρατήστε  μικρό καλάθι. Ο λαός δεν σας αγαπάει, ιδιαίτερα το αντιληφθήκατε αυτό το καλοκαίρι που όπου και να βγήκατε σας γιουχάιζαν. Ο κόσμος εκφράζεται ελεύθερα στην δημοκρατική ,ακόμα ,Ελλάδα μας. Δεν σας εγγυώμαι γιαουρτάκια επειδή στοιχίζουν λιγουλάκι (1,78 έως 2,20) αλλά σάπια ντομάτα έχετε σίγουρα  εξασφαλίσει ,άντε και κάνα κλούβιο αυγό.( 1,10 η εξάδα). Στο καλό και με την νίκη!