Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΝΟΠ :Άστοχη επιστολή Λοβέρδου προς τους Διοικητές των Νοσοκομείων για τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού


Με αφορμή την επιστολή του ΥΥΚΑ κ. Α. Λοβέρδου προς τους Διοικητές των νοσοκομείων, με την οποία τους αποδίδονται ευθύνες για τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού, η ΠΑΣΟΝΟΠ επισημαίνει τα εξής:
1)     Ή ο κ. Λοβέρδος δεν ενημερώθηκε σωστά από τους επιτελείς του Υπουργείου του αναφορικά με τα αίτια της καθυστέρησης των προσλήψεων, δηλαδή την απροθυμία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να απελευθερώσει τους σχετικούς κωδικούς για τη μισθοδοσία νεοπροσλαμβανόμενων συναδέλφων μας – απόρροια των επιταγών του μνημονίου παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις
2)     Ή η επιστολή αυτή έχει μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα με σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, και να αποσείσει τις ευθύνες των Κυβερνητικών επιλογών που έχουν οδηγήσει στην τραγική υποβάθμιση των Δημόσιων νοσοκομείων και στη βάσανο του ελέγχου που αυτή τη στιγμή διεξάγεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  σε βάρος της χώρας μας για τις συνθήκες εργασίας του Νοσηλευτικού Προσωπικού.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Υπουργός οφείλει χωρίς τυμπανοκρουσίες να απαλλάξει άμεσα απ’ τα καθήκοντά τους, είτε τους επιτελείς του που τον παραπληροφόρησαν, ή εκείνους τους Διοικητές που ο ίδιος θεωρεί ανεπαρκείς στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Πάνω απ’ όλα όμως, οφείλει να πει όλη την αλήθεια στον Ελληνικό λαό και στους λειτουργούς της Υγείας, και να μην υιοθετεί πρακτικές αποπροσανατολισμού που δοκιμάστηκαν στο παρελθόν, απέτυχαν και καταδικάστηκαν στη συνείδηση του κόσμου.   

                                        Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ