Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δεσμεύσεις Ανδ. Λοβέρδου για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία!


Τη δέσμευση ότι οι προσλήψεις στα νοσοκομεία θα προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό ανέλαβε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, καλώντας παράλληλα του γιατρούς «να βάλουν πλάτη» ώστε να επιτύχει η προσπάθεια, για επίλυση των προβλημάτων στον χώρο της Υγείας.
Κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, διεμήνυσε ότι οι δαπάνες για την Υγεία θα μειωθούν και ότι γίνουν υποκοστολογήσεις παντού.
«Αναλαμβάνω να σας δείχνω ανά νοσοκομείο, πού βρίσκεται η κάθε πρόσληψη», δεσμεύτηκε ο υπουργός στους γιατρούς. Για το ζήτημα των υπερωριών τους, ανέφερε ότι υπέγραψε τις υπερωρίες του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Αυγούστου, ενώ για εκείνο, των συγχωνεύσεων νοσοκομείων, είπε πως «δεν έχει συζητηθεί».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δ. Βαρνάβας, είπε ότι «εμείς θα βάλουμε πλάτη, αλλά αν διαπιστώσουμε ότι μένουν εκτός περίθαλψης κοινωνικές ομάδες, τότε θα αλλάξουμε τακτική».
Οι γιατροί αντιδρούν στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, θέμα για το οποίο, ωστόσο, παραδέχθηκαν ότι δεν έχουν γίνει ακόμη συζητήσεις, ενώ στο άλλο, της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων, εμφανίζονται αρνητικοί. Επισήμαναν, δε, στον υπουργό ότι «αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις και δοθούν επιπλέον χρήματα για τις πρόσθετες ώρες εργασίας τους».

Μια οφειλόμενη απάντηση 
Τώρα μάλιστα!!
Από δεσμεύσεις του Λοβέρδου έχουμε πείρα από πρώτο χέρι .Δεν πέρασε  δα και πολύς καιρός από εκείνα τα περίφημα …«3 ΔΕΝ»!
Τη πολιτική του κάνει ο Λοβέρδος, ροκανίζει το χρόνο, το μνημόνιο και το κεφάλαιο υπηρετεί.
Για να είμαστε όμως εξηγημένοι και πεντακάθαροι.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!