Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτά ναι! Αυτά είναι μέτρα!!!

…για το Κεφάλαιο και για τους επιχειρηματίες!!!

Συνηθιζόταν γενικά τα προηγούμενα χρόνια από το χώρο της ΔΕΘ, κάθε Σεπτέμβρη, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός της χώρας να εξαγγέλλει και κάποια μέτρα –δόλωμα για το πόπολο .Έτσι για τα μάτια του κόσμου. Κάτι ανάλογο με τα καθρεφτάκια και τις χάντρες προς τους ιθαγενείς .
Φέτος όμως η ΔΕΘ είχε αληθινές εξαγγελίες. Πραγματικά ευεργετικά μέτρα. Βεβαίως… μόνο για το κεφάλαιο και τους επιχειρηματίες.

Έχουμε και λέμε:
*Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων από το 2011 (από το 24% στο 20%).
Όταν τα λαϊκά νοικοκυριά γονατίζουν από την άμεση και έμμεση υπερφορολόγηση. Η μείωση του συντελεστή ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο βάθος της επόμενης τριετίας αλλά θα ισχύσει άμεσα με στόχο «να τονωθούν οι επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας” όπως είπε ο πρωθυπουργός.
*"Αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και  εξορθολογισμός της λειτουργίας όλων των ζημιογόνων ΔΕΚΟ".=Ξεπούλημα, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και απολύσεις από αυτές.
*Νέος αναπτυξιακός νόμος.=Νέα κίνητρα υπέρ των επιχειρηματιών και του κεφαλαίου για επενδύσεις. Για τους εργαζόμενους μειώσεις μισθών, αποδιάρθρωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ελεύθερες απολύσεις κλπ κλπ
*"Εξειδίκευση του σχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας".= Ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό επιχειρηματικό κεφάλαιο.
*Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.=Αντίο ΔΕΗ
*Απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων .
Είδατε εκεί που θέλουν πώς χτυπούν  τη γραφειοκρατία;
*Λειτουργία του ολοήμερου νοσοκομείου.=Επέκταση της ιδιωτικοποίησης στα δημόσια νοσοκομεία ,Γενικευμένη επίθεση στις τσέπες των πολιτών την ώρα της ανάγκης,γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, εντατικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των υγειονομικών