Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Όσα δεν λέει ο «έκπληκτος» Λοβέρδος


Μπορεί ο εκάστοτε Υπουργός Υγείας,όπως τώρα ο Λοβέρδος,κάθε τόσο να εκδηλώνει την  υποκριτική έκπληξή του για την κατάσταση στο τομέα της Υγείας  αλλά ταυτόχρονα μεθοδικά διαμορφώνονται, από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού,  οι συνθήκες για την επέλαση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα σε όλες τις  δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο συγκεκριμένο τομέα.
Η υγεία είναι ένας από τους πιο κερδοφόρους τομείς για το κεφάλαιο και μάλιστα με ποσοστά κέρδους που κάνουν τους κλασσικούς βιομήχανους να… κιτρινίζουν από τη ζήλεια τους.
Αφού λοιπόν οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην υγεία   επεξέτειναν τις δραστηριότητες τους πρώτα στα μεγάλα αστικά κέντρα , μεθοδικά και με προσεκτικά βήματα και επιλογές ,απλώνουν τα πλοκάμια τους και σε πιο απομονωμένες γεωγραφικά περιοχές της περιφέρειας.
Από τα σχέδιά  τους δεν θα μπορούσε να λείψει βέβαια η Ήπειρος

Το χορό  της ιδιωτικής νοσοκομειακής υγείας λοιπόν  στα Γιάννενα θα σύρει, με ένα Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας, η εταιρεία  «Ολύμπιον Ιωαννίνων Α.Ε.». Το Θεραπευτήριο «Ολύμπιον» εδρεύει στην Πάτρα και έχει επεκτείνει ήδη τις δραστηριότητές του στα Χανιά και στην Καρδίτσα.
Το εκπληκτικό και προκλητικό της ιστορίας είναι ότι το συγκεκριμένο κέντρο αποθεραπείας, που κτιριακά θα είναι τριώροφο και θα διαθέτει 99 κλίνες,  το στήσανε ακριβώς απέναντι   από την πύλη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κοντά δηλαδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο! Το ιδιωτικό αυτό κέντρο θα είναι συμβεβλημένο με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, θα προσφέρονται υπηρεσίες αποθεραπείας και αποκατάστασης σε άτομα με κινητικές αναπηρίες είτε από παθήσεις είτε από κακώσεις, αλλά και σε ασθενείς μετά από επεμβάσεις ορθοπεδικές, νευροχειρουργικές, καρδιοχειρουργικές κ.λπ.
Ο στόχος της εταιρείας  είναι να λειτουργήσει το Δεκέμβρη του 2010 και ήδη όπως μάθαμε έχουν αρχίσει και κατατίθενται βιογραφικά ατόμων που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο κέντρο αυτό.
Ο επιχειρηματικός όμιλος «Ολύμπιον Ιωαννίνων Α.Ε.» σχεδιάζει να χτίσει δίπλα από το κέντρο αποκατάστασης και νοσοκομείο -από εξωτερικά ιατρεία και επείγοντα περιστατικά μέχρι κλινικές, ειδικές μονάδες και διαγνωστικά εργαστήρια!!!

Ιδιωτική κλινική, παρέα με το κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας, ετοιμάζεται και από την «Πολυκλινική», η οποία έχει αγοράσει έκταση στο μέσο της απόστασης μεταξύ των δύο δημόσιων νοσοκομείων των Ιωαννίνων. Η εταιρία εκτιμά ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία της πολυκλινικής τον Οκτώβριο του 2012. Όσο για το προσωπικό, ήδη η «Πολυκλινική» στην ιστοσελίδα της (www.polyclinic.gr) καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν βιογραφικό σημείωμα για την πλήρωση θέσεων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτριών, μαιών, βιολόγων και βιοχημικών, παρασκευαστριών, τεχνολόγων ιατρικών μηχανημάτων, φυσιοθεραπευτών, κοινωνικών λειτουργών κ.λπ. Το προσωπικό που, σύμφωνα με την εταιρία, θα απασχοληθεί στο ιδιωτικό αυτό νοσοκομείο θα φτάνει στους 250.