Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος: Εβδομάδα Δωρεάν Πρόσβασης σε όλες τις Υπηρεσίες του ΕΣΥ στις 22-28 Νοεμβρίου


Με απόφασή της η ΟΕΝΓΕ κήρυξε την εβδομάδα 22-28 Νοεμβρίου ως εβδομάδα Δωρεάν πρόσβασης σε όλες τις Υπηρεσίες του ΕΣΥ με σκοπό την υπεράσπιση της Δωρεάν Πρόσβασης σε όλους τους ανθρώπους.

Οι δράσεις που προβλέπονται είναι:
1. Κεντρική Συνέντευξη τύπου της ΟΕΝΓΕ λίγες ημέρες πριν την έναρξή της, όπου θα αναλύεται διεξοδικά όλη η δραματική επιδείνωση της κατάστασης στην Υγεία και τη Δημόσια Περίθαλψη.
2. Αφίσα της ΟΕΝΓΕ στην οποία θα δηλώνεται καθαρά η αντίθεση στην οποιαδήποτε πληρωμή ασθενών στα Δημόσια Νοσοκομεία, Κ.Υ και οποιαδήποτε άλλης δομή του ΕΣΥ.
3. Σε διάφορα νοσοκομεία θα γίνουν καταλήψεις στα κτίρια διοίκησης και στα γραφεία κίνησης όλη αυτή τη βδομάδα για την διασφάλιση στην πράξη του δικαιώματος της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης.
4. Κάλεσμα σε σύσκεψη α) κεντρικά από την ΟΕΝΓΕ ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και β) τοπικά από τις ενώσεις Νοσοκομειακών γιατρών σε άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και πρωτοβουλία εργαζομένων, ανέργων, συλλόγων ασθενών κλπ για την από κοινού εκτέλεση των καταλήψεων στους εισπρακτικούς χώρους (γραφεία κίνησης και κτίρια διοίκησης και διοργάνωση απογευματινής πορείας και πικετοφορίας ή συναυλιών μία μέρα μέσα στη βδομάδα).

Ολόκληρη η απόφαση της ΟΕΝΓΕ εδώ