Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Όταν η απάτη γίνεται επιστήμη



 1.Η απεγνωσμένη παραποίηση της πραγματικότητας…
 …«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τους μήνες που πέρασαν, ξεκινήσαμε και εφαρμόζουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που έχει γίνει ποτέ στη χώρα. Μεταρρυθμίσεις αναγκαίες, αλλαγές αναγκαίες, που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια, αλλά κανείς ποτέ δεν τόλμησε, είτε λόγω του δήθεν πολιτικού κόστους, είτε λόγω της πελατειακής δομής του πολιτικού συστήματος.
Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις υπέρ του πολίτη, υπέρ της ελληνικής οικονομίας, υπέρ της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας μας, που για χρόνια ήταν αποκλεισμένη από δικαιώματα και ευκαιρίες, που υπέφερε από τα προνόμια των λίγων, των ισχυρών, των συντεχνιών, των βολεμένων, εκείνων των πολιτών που πάντα τα κατάφερναν, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Ο αγώνας που δίνουμε σήμερα, και θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε, δεν είναι απλώς για να μειώσουμε τα χρέη και τα ελλείμματα. Δεν είναι απλώς για να τηρήσουμε κάποιες τυπικές υποχρεώσεις απέναντι στους εταίρους μας. Είναι για να αλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα. Πάνω απ' όλα, είναι αγώνας για να αποκαταστήσουμε τις μεγαλύτερες αδικίες στην κοινωνία μας και για να αποτρέψουμε ακόμα μεγαλύτερες στο μέλλον…..
 …«Καθιερώσαμε το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ».
Από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ


2….και η πραγματικότητα…
 Ο Πίνακας είναι από την "Ελευθεροτυπία" σχετικά με τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ από το 2011

Ακόμα τους ανεχόμαστε;