Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αέρας κοπανιστός!

Ακριβώς έτσι είναι κατά την άποψή μας  το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε  χθές η ομοσπονδία των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία(ΠΟΕΔΗΝ) με τον Υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο.
Ο Υπουργός λέει… δεσμεύτηκε!!! Πρωτοφανές!!!
Για ποια πράγματα; Για ορισμένα αυτονόητα που εκ των πραγμάτων έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό .
Δεσμεύτηκε για την προκήρυξη 3000 θέσεων ως 31/12/2010 (όλο και ξεμακραίνει αυτή προκήρυξη…) αξιοποιώντας το κονδύλι του προϋπολογισμού (Η 7Κ 29/12/2009 αφορούσε πιστώσεις του 2009).
Δεσμεύτηκε για επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση ( γιατί πότε άρχισαν;Διότι από ότι γνωρίζουμε δημοσιεύτηκαν, εδώ και καιρό, τα ονόματα των διοριζομένων και πέραν τούτου ουδέν) των προσλήψεων  της προκήρυξης 7Κ.
Δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις πιστώσεις του προϋπολογισμού για τις πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων (Κυριακές, Αργίες, Νυχτερινά).
Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην εξασφάλιση πληρωμής των προμηθευτών σε πραγματικό χρόνο. Εξ αυτού του λόγου αναμένει εξοικονόμηση πόρων της τάξης του 30%.Ανέφερε τον στόχο του για ολοκλήρωση της μηχανογράφησης του Διπλογραφικού και Λογιστικής Απογραφής ως το Μάρτη του 2011.
Ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για ένταξη των νεοδιόριστων Υγειονομικών από 1/1/2011 με ΙΚΑ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά χωρίς αποχαρακτηρισμούς και την επέκταση και στους εν ενεργεία δικαιούχους. Αφού λοιπόν πρώτα περνάει όλους τους νεοδιοριζόμενους  στο ΙΚΑ, αφού μειώνει τους μισθούς τους , αφού αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές τους , αφού αυξάνει τα  όρια συνταξιοδότησης τους, έρχεται μετά και υπόσχεται ότι θα τους εντάξει στα ΒΑΕ .
Αποφεύγει βέβαια σα διάβολος το λιβάνι να αναφερθεί στον χαρακτήρα που θα έχει πλέον ο θεσμός των ΒΑΕ!! ! …δώρο άδωρον !
Όπως αποφεύγει να αναφέρει και τις λεπτομέρειες ένταξης των  εν ενεργεία δικαιούχων….στα ΒΑΕ. Γιατί;

Για να μην έχετε αυταπάτες για τις…. δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας:
 Ο Υπουργός,λέει, επίσης  δεσμεύτηκε για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας μέσα από ειλικρινή διάλογο καθώς και για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – Πρόνοιας!!!

Προεκλογική περίοδο διανύουμε δεν βλάπτει και καμία γενικόλογη… δεσμευτική ανακοίνωση μήπως και μαζέψουμε και κανένα ψηφαλάκι.


        .