Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα.

Χαρακτήρα  επικοινωνιακού αντιπερισπασμού και πολιτικού  θεατρινισμού  μπορεί κάποιος να προσδώσει στις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Ανδρέα  Λοβέρδου περί κόκκινων γραμμών και περί παραίτησης του αν δεν υλοποιηθούν κάποιες προϋποθέσεις που έθεσε.
Αντιπερισπασμός για το βάρβαρο και αντιλαϊκό  προσχέδιο  προϋπολογισμού που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο  και κατέθεσε η κυβέρνηση του στην  Επιτροπή Οικονομικών  Υποθέσεων της Βουλής (χαρακτηρικό δείγμα κλικ εδώ)
Αντιπερισπασμός για τα προβλήματα της Δημόσιας     Υγείας που συνεχώς διογκώνονται και δίδουν πλέον την εικόνα  κατάρρευσης του ΕΣΥ.
Αυτό άλλωστε  το επιδιώκει σύμπας ο αστικός συνασπισμός εξουσίας , για να το χρησιμοποιήσουν σαν αφορμή για μια εκθεμελίωση ό,τι θετικού έχει απομείνει από το συγκεκριμένο ΕΣΥ. Για την πλήρη παράδοσή του στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Χαρακτηριστικό  δείγμα είναι το παιχνίδι που έχουν στήσει και παίζουν κάθε φορά  κυβέρνηση και προμηθευτές υγειονομικού υλικού,  με τους τελευταίους να απειλούν πάλι για ολοκληρωτικό  εμπάργκο υλικών (μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης)   από 11 Οκτωβρίου προς όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα από τα οποία δεν πληρώνονται.
Όσο η  ελληνική κοινωνία θα τους ανέχεται,όσο οι εργαζόμενοι δεν εξεγείρονται για να ανατρέψουν αυτή την  κατάσταση, τόσο το ΕΣΥ θα εγκλωβίζεται σε μια καταστροφική περιδίνηση με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα για τα φτωχά και λαϊκά στρώματα .