Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ετοιμάζεται "πογκρόμ" με χιλιάδες απολύσεις από το Δημόσιο!

Είναι γνωστό ότι το κεφάλαιο στις παρούσες συνθήκες  απαιτεί τη συρρίκνωση του Δημόσιου τομέα. Είναι επίσης γνωστό ότι η κυβέρνηση , η κάθε αστική κυβέρνηση, συνιστά το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου σε κάθε χώρα. Τα γενικότερα συμφέροντά του υποστηρίζει.

Κι από αυτή την άποψη δεν μας ξαφνιάζουν οι διαρροές, που γίνονται από κυβερνητικές πηγές μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (χειραγώγησης), για συρρίκνωση ή και  κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων και  για επικείμενες χιλιάδες απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων.
Από τις αστικές κυβερνήσεις τα πάντα περιμένουμε, αρκεί με αυτό τον τρόπο να εξυπηρετούνται   τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Αλλά αυτό που μας εξοργίζει περισσότερο είναι το σικέ επικοινωνιακό παιχνίδι κυβέρνησης -ΜΜΕ –κυβερνητικού συνδικαλισμού  ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ.
Διαρρέει λοιπόν η κυβέρνηση στα ΜΜΕ τα περί επικείμενων  απολύσεων στον Δημόσιο Τομέα .
Βγαίνουν τα ΜΜΕ και με πρωτοσέλιδα ανακοινώνουν τον επερχόμενο Αρμαγεδδώνα.
Έρχεται μετά η ΑΔΕΔΥ  με ανακοίνωσή της(κλικ εδώ)  και «κατακεραυνώνει» την κυβέρνηση, που διαρρέει τέτοια πράγματα, ανακοινώνοντας μάλιστα και απεργιακή κινητοποίηση  στο επόμενο 15νθήμερο ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης για απολύσεις στο Δημόσιο .Τονίζει μάλιστα ότι αυτές (δηλαδή οι απολύσεις) παραβιάζουν το Σύνταγμα…
Έρχεται μετά κάποιος κυβερνητικός παράγοντας( στη προκείμενη περίπτωση ο  Υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας ) και διαψεύδει τα περί απολύσεων Δημοσίων υπαλλήλων.
 "Ασφαλώς, δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις, δοθέντος ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται υπό την προστασία του Συντάγματος. Η απασχόληση στο δημόσιο τομέα των μονίμων υπαλλήλων, δεν τίθεται σε κίνδυνο σε καμιά περίπτωση...» υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας μιλώντας στο ραδιοσταθμό «9,84» ενώ στο ραδιοσταθμό «9» πρόσθεσε ότι στις ΔΕΚΟ του υπουργείου δεν θα γίνουν απολύσεις μόνιμου προσωπικού"…

…Και αυτός αναφέρει την πολυθρύλητη προστασία από το Σύνταγμα των Δημοσίων Υπαλλήλων έναντι των απολύσεων…

Και κανείς δεν αναρωτιέται γιατί τέτοια πρεμούρα καταφυγής στο σύνταγμα, τόσο από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης όσο και από την γραφειοκρατία της ΑΔΕΔΥ.

Η αλήθεια λοιπόν φίλοι και φίλες είναι ότι ο "αγώνας" είναι "στημένος", είναι σικέ.
Καμιά ουσιαστική  προστασία δεν υπάρχει από το σύνταγμα όσον αφορά τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων!
Για του λόγου το αληθές ας δούμε τι ακριβώς λέει το επίμαχο άρθρο του Συντάγματος.
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον αυτές οι θέσεις υπάρχουν»

Οπότε τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Καταργείς μια  οργανική θέση κλείνοντας, συρρικνώνοντας, συγχωνεύοντας  η καταργώντας ένα τμήμα μιας δημόσιας υπηρεσίας ή  καταργείς και όλη την υπηρεσία ή οργανισμό και φυσικά πλέον παύει και η μονιμότητα αφού δεν υπάρχει η οργανική θέση.

Γι αυτό και θα προχωρήσουν( αν τους αφήσουμε)  σε χιλιάδες απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων, καταργώντας ή συγχωνεύοντας τμήματα Δημοσίων Υπηρεσιών ή και ολόκληρους Δημοσίους οργανισμούς
Γι αυτό και είναι "στημένες" και πρόστυχες  οι αγωνιστικές κορώνες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΑΔΕΔΥ, που προσπαθεί να εξαπατήσει τους εργαζόμενους και να εκτονώσει την οργή τους σε μια ή δυο απεργιακές ντουφεκιές …προ των Χριστουγέννων.
Γι αυτό και είναι πιο άμεση και πιο επιτακτική η ανάγκη να συγκροτηθεί και να αναπτυχθεί  ένα άλλο κίνημα των εργαζομένων, βασισμένο σε αναγεννημένα και ταξικά πρωτοβάθμια  σωματεία, δημοκρατικά δομημένο,  πέρα και έξω από την αστική κηδεμονία,  με σαφή γραμμή ρήξης με τον αστικό συνασπισμό εξουσίας, το κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Μόνο ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να αντιμετωπίσει και μάλιστα νικηφόρα τις επερχόμενες θύελλες.