Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Το μυστρί, το ψαλίδι και οι ορκωμοσίες

Είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα (κλικ εδώ),  ότι οι προσλήψεις  νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας στα νοσοκομεία  έχουν πλέον  γίνει τόσο  σπάνιο γεγονός, που ο Υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος  αποφάσισε να δώσει  επικοινωνιακά πανηγυρικό χαρακτήρα με τη συμμετοχή του  ( κάτι σαν εγκαίνια ή θεμέλιο λίθο) στην ορκωμοσία των πρώτων  27 διοριστέων- κυρίως νοσηλευτών -  της προκήρυξης του 2009 που έγιναν στη Καλαμάτα.
Κι ας αποχωρούν χιλιάδες νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία.
Κι ας υπάρχει ανάγκη για δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ.
Υπουργός είναι,δικαίωμά του.
Φαίνεται λοιπόν  ότι όπως προηγούμενοι υπουργοί γύριζαν είτε με το μυστρί και θεμελίωναν είτε με το ψαλίδι και εγκαινίαζαν δομές υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας , τούτος ο Υπουργός, αφού δεν υπάρχουν θεμελιώσεις ούτε εγκαίνια , βρήκε …τις ορκωμοσίες  των νοσηλευτών. Γιατί αν περίμενε από  τις προσλήψεις γιατρών , πάει θα χανόταν ο άνθρωπος!!
Έτσι μαθαίνουμε (κλικ εδώ) ότι τη Δευτέρα θα παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας διορισμού νοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι».
Εκεί δεν ξέρουμε ακόμα πόσοι θα είναι οι διοριζόμενοι.
Φανταζόμαστε όμως ότι θα είναι διψήφιος αριθμός, για να αξίζει επικοινωνιακά και η παρουσία του Υπουργού.
Μιας και πήρε λοιπόν  ο Υπουργός το κολάι, που λέει  ο λαός μας, λέμε να τον προσκαλέσουμε και στην ορκωμοσία εκείνης ντε της μιας  νοσηλεύτριας που μας «οφείλει» από την προκήρυξη του 2009, όταν δεήσει το Γενικό Λογιστήριο να δώσει το ΟΚ , για να ανασάνουμε και μεις από την έλλειψη προσωπικού!!!!

Έχουμε και γάμπαρη!!!