Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Για την κάλυψη των εφημεριών του Κ.Υ. Ανωγείων

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας σήμερα 02/11 σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την κάλυψη των εφημεριών του Κ.Υ. Ανωγείων, η οποία αναφέρει άγνωστες πηγές για τις πληροφορίες της, εξετάζεται πέραν των υπολοίπων λύσεων, η κάλυψη των εφημεριών στο Κ.Υ. Ανωγείων με ειδικευόμενους γιατρούς (σύμφωνα δε με την εφημερίδα θα μπορούσε ήδη να έχει γίνει αυτό, αλλα επί του παρόντος δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι διαθέσιμοι).
Ως σύλλογος ειδικευομένων απορούμε για το όψιμο ενδιαφέρον της εφημερίδας για παράνομες λύσεις εφημέρευσης για τα Κ.Υ. του νομού μας, με μπαλάκια τους ειδικευόμενους γιατρούς, αφού έως σήμερα ποτέ δεν έχει συμβεί να μένουν ακάλυπτες οι εφημερίες των κέντρων υγείας από ειδικευμένους γιατρούς.
Υπενθυμίζουμε σε κάθε καλοθελητή αλλά και στους συντάκτες του άρθρου, ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί είναι εκπαιδευόμενοι και ότι σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούν να εφημερεύσουν χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει και εφημερεύοντας επιμελητής μόνιμος ειδικευμένος γιατρός του Ε.Σ.Υ σε κάθε υγειονομικό σχηματισμό της περιφέρειας (όπως είναι και το Κ.Υ. Ανωγείων).  Σε κάθε άλλη περίπτωση η εφημερία είναι παράνομη και εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τον πληθυσμό ευθύνης του Κ.Υ. όσο και για το γιατρό. Άρα όσοι ειδικευόμενοι να εφημερεύουν στα Ανώγια το πρόβλημα θα παραμένει.
Επιπλέον με αυτή την αφορμή κάνουμε δημοσία γνωστό ότι σε περίπτωση που επιχειρηθεί να αφεθεί μόνος του ειδικευόμενος γιατρός για να εφημερεύσει (όχι μόνο στα Ανώγεια, αλλά οπουδήποτε) χωρίς την κάλυψη επιμελητή σε ενεργό εφημερία, σε οποιοδήποτε Κ.Υ. του νομού, θα κινηθούμε με κάθε νόμιμο τρόπο για την άμεση ανατροπή μιας τέτοιας απόφασης.

Καλούμε δε τους τοπικούς φορείς της περιοχής να αναλάβουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και να αρνηθούν τέτοιες μεσοβέζικες και παράνομες λύσεις, αφού πρώτιστα το πρόβλημα αφορά τους ίδιους.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ειδικευομένων