Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Μερικές παρατηρήσεις επί του τροποποιημένου σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας (μέρος 2ον)

Σε συνέχεια του προηγούμενου.

Μερικές ακόμη παρατηρήσεις:

1.Με το τροποποιηθέν νομοσχέδιο εντάσσονται στο ΕΣΥ  5 νοσοκομεία του ΙΚΑ στο ΕΣΥ  και μάλιστα ως παραρτήματα αντίστοιχων   νοσοκομειακών μονάδων του ΕΣΥ.
Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει το γεγονός ότι :
« Το ιατρικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, το νοσηλευτικό, το διοικητικό, καθώς και το πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου σε αυτές, μεταφέρεται με την ίδια εργασιακή σχέση, οργανική θέση, κλάδο, βαθμό και ειδικότητα που κατέχει, στον αντίστοιχο φορέα υποδοχής, το δε απασχολούμενο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σε αντίστοιχες κενές θέσεις της συγκεκριμένης ειδικότητας. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό για οποιοδήποτε λόγο, τότε το ως άνω προσωπικό καταλαμβάνει ισάριθμες προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες συστήνονται αυτοδικαίως για το σκοπό αυτό με το παρόν άρθρο στους φορείς υποδοχής και καταργούνται με την, με οποιοδήποτε τρόπο, αποχώρηση του προσωπικού αυτού από την Υπηρεσία. Για την υπηρεσιακή κατάσταση (άδειες, αποσπάσεις, μετακινήσεις, πειθαρχικές διαδικασίες, λύση υπηρεσιακής σχέσης κ.τ.λ.) του ανωτέρω προσωπικού, εφαρμόζονται με τα την κατά τα άνω μεταφορά του στους φορείς υποδοχής, οι διατάξεις που διέπουν το αντίστοιχο προσωπικό των φορέων αυτών. Το ίδιο προσωπικό, μετά τη μεταφορά του, μισθοδοτείται από τους φορείς υποδοχής και λαμβάνει τις αποδοχές της αντίστοιχης κατηγορίας (μισθολόγιο, επιδόματα, αποζημιώσεις κλπ) του προσωπικού αυτών. Σε περίπτωση που προκύπτουν μικρότερες συνολικές μηνιαίες αποδοχές του προσωπικού αυτού, μετά τη μεταφορά του, η τυχόν διαφορά διατηρείται ως προσωπική μέχρι την κάλυψή της από οποιαδήποτε αύξηση των νέων αποδοχών. Το παραπάνω προσωπικό εξακολουθεί να διέπεται από το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς που είχε πριν από τη μεταφορά του στους φορείς υποδοχής.
Το λοιπό, μόνιμο και με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, ιατρικό και οδοντιατρικό προσωπικό που υπηρετεί στις παραπάνω Υπηρεσίες Νοσοκομειακής Υποστήριξης, εφόσον επιθυμεί την ένταξη, μεταφέρεται με οργανική θέση, κλάδο και ειδικότητα στους φορείς υποδοχής, που αναλαμβάνουν τη μισθοδοσία του και καταλαμβάνει ισάριθμες προσωποπαγείς θέσεις που συστήνονται αυτοδικαίως με την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης. Η διαδικασία εξέλιξης ορίζεται με Απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Όσοι δεν επιθυμούν την ένταξη κατά τα ανωτέρω μεταφέρονται στον Ο.Π.Υ. σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος»…

Αχταρμάς εργασιακών σχέσεων , μισθοδοτικών διαφορών για την ίδια θέση και ειδικότητα, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών καθεστώτων και άγνωστη διαδικασία εξέλιξης του  εντασσόμενου προσωπικού που θα καθοριστεί με απόφαση του ΥΥΚΑ!!!
Να μια ευκαιρία να επεκταθεί αυτό και να γενικευτεί σε όλες τις μονάδες του ΕΣΥ!!!

2.Ο συντονιστής διευθυντής γιατρός  μετατρέπεται  και επισήμως σε βαθμίδα!!! Λέμε επισήμως διότι ο 3754/2009 με παραγράφους του στα άρθρα 2 και  4 προοιώνιζε κάτι τέτοιο. Για να μην ξεχνιόμαστε…
Έτσι έχουμε το εξής τραγελαφικό.
Καταργήθηκε ο τίτλος του αναπληρωτή Διευθυντή με τον  3754 /2009 και εγκαθιδρύετο ένα μαϊμού «πολυδιευθυντικό» (διότι στο ίδιο νόμο προβλεπόταν ο συντονιστής διευθυντής με αυξημένες  και διακριτές αρμοδιότητες) και προστίθεται τώρα και επισήμως ο  συντονιστής διευθυντής ως βαθμίδα  πλέον της εξέλιξης και της ιεραρχίας των ειδικευμένων γιατρών!!!
Μια τρύπα στο νερό ή πολύς  καυγάς για το τίποτα!

Συνεχίζεται...