Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών Ρεθύμνου: Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της 15ης Δεκεμβρίου.

Είναι γνωστές και από προηγούμενες ανακοινώσεις του συλλόγου μας οι διαφωνίες μας με τις κομματικά εξαρτώμενες συνδικαλιστικές ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργάνων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (όσο και με αρκετών δευτεροβάθμιων μεταξύ των οποίων και η ηγεσία της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών) και τη λογική της ευκαιριακής αντίδρασης στο μνημόνιο, όσο και του ξεπουλήματος των αγώνων των εργαζομένων όταν αυτοί κορυφώνονται. Είναι άλλωστε οι ίδιες οργανώσεις που τόσα χρόνια αν δεν στήριζαν ενεργά, το λιγότερο αποσιωπούσαν αυτή την κατάσταση της ρουσφετολογίας, του λαδώματος και δεν έκαναν τίποτα για αυτή. Οι εργατοπατέρες για ακόμα μία φορά και τώρα κηρύσσουν απεργίες-πυροτεχνήματα με συμβολική σημασία, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τις καρέκλες τους, την ίδια στιγμή που προδίδουν τους εργαζόμενους που υποτίθεται πως εκπροσωπούν, υπογράφοντας ταπεινωτικές συμβάσεις με την εργοδοσία.

Σαν σύλλογος θεωρούμε όμως πως οι εργαζόμενοι όλοι μαζί έχουμε τεράστια δύναμη. Συντασσόμαστε λοιπόν με τα καλέσματα των πρωτοβάθμιων σωματείων βάσης σε όλη την Ελλάδα και με τον απλό κόσμο που ψάχνει τρόπους να αμυνθεί.

Συμμετέχουμε μαζί τους στο κάλεσμα για μια πραγματική γενική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου ενάντια
-στη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας,
-στις απολύσεις,
-στη μείωση μισθών,
-στην καταπάτηση των βασικότερων δικαιωμάτων των εργαζομένων υπό την καθημερινή δημοσιογραφική τρομοκρατία της χρεοκοπίας της χώρας, δικαιώματα που με αγώνες και αίμα κατακτήθηκαν τα τελευταία 150 χρόνια,
-ενάντια στην καταστολή και την αστυνομοκρατία όσων αντιστέκονται στη λαίλαπα αυτή των μέτρων.