Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Να "πέσουν" , πριν μας θάψουν!

Την 28 Νοεμβρίου 2010 είχαμε αναρτήσει ένα δημοσίευμα σχετικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης (κλικ εδώ).

Παρακαλούμε κρατήστε το , γατί φαίνεται  ότι η κυβέρνηση   το ακολουθεί….κατά γράμμα!!!

Ας πούμε  διαβάστε τι αναφέρει σήμερα μεταξύ άλλων , σχετικό άρθρο της «Ελευθεροτυπίας»

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010
ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΤΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Προς νέο ασφαλιστικό

Έρχονται ακόμη πιο επώδυνες αλλαγές σε επικουρικές, όρια ηλικίας και βαρέα
Του ΘΑΝΟΥ ΤΣΙΡΟΥ tsiros@enet.gr


Πολλών κακών μύρια έπονται και στο ασφαλιστικό. Το αναθεωρημένο μνημόνιο που δημοσίευσε την προηγούμενη Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών, υπενθυμίζει στους Έλληνες ότι τα επώδυνα μέτρα στο σκέλος των συντάξεων δεν τελείωσαν.
Όλες οι συντάξεις θα παραμείνουν παγωμένες τουλάχιστον μέχρι το 2013. Από τις λίστες με τα βαρέα και ανθυγιεινά θα εξαιρεθούν περισσότεροι από 160.000 Έλληνες -ακόμη και εργαζόμενοι με προϋπηρεσία άνω των 15 ετών- ενώ έρχεται ψαλίδι και στο ύψος των επικουρικών συντάξεων. Το αναθεωρημένο μνημόνιο αφήνει ορθάνοικτο το παράθυρο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις στις βασικές παραμέτρους του ασφαλιστικού, δηλαδή στα όρια ηλικίας αλλά και στο ύψος των συντάξεων.
Το αναθεωρημένο μνημόνιο κάνει ρητή αναφορά για επικείμενη μείωση των επικουρικών συντάξεων: «Η κυβέρνηση παγώνει τις ονομαστικές επικουρικές συντάξεις και μειώνει τα ποσοστά αναπλήρωσης για τα κεκτημένα δικαιώματα, με βάση τη μελέτη που θα εκπονηθεί από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή». Μάλιστα, το μνημόνιο θέτει και σαφή χρονοδιαγράμματα, καθώς ορίζει ότι, ακόμη και αν δεν είναι έτοιμη η αναλογιστική μελέτη, τα ποσοστά αναπλήρωσης θα μειωθούν από την 1η Ιανουαρίου 2012.
«Η κυβέρνηση αναθεωρεί τη λίστα με τα βαρέα και μειώνει την κάλυψη σε όχι παραπάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού. Η νέα λίστα θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου του 2011 σε όλους τους υπάρχοντες και μελλοντικούς εργαζόμενους», αναφέρει χαρακτηριστικά το αναθεωρημένο μνημόνιο. Πρακτικά, αυτή η απαίτηση μεταφράζεται σε εξαίρεση τουλάχιστον 160.000 Ελλήνων από τη λίστα. Αυτοί που θα εξαιρεθούν θα χρειαστεί να δουλέψουν πέντε χρόνια περισσότερο για να πάρουν σύνταξη. Ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος εξασφαλίζει μόνο όσους μπορούν να βγουν στη σύνταξη μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2015.
Οι υπόλοιποι το μόνο στο οποίο θα μπορούν να προσβλέπουν είναι μια μικρή αύξηση στη σύνταξή τους προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι εισφορές που έχουν πληρώσει επί σειρά ετών. Το 2010, η κυβέρνηση αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωσε το ύψος των συντάξεων.
Το μνημόνιο αναφέρει ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να μην είναι και η τελευταία: «Αν οι προβλέψεις της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής δείξουν ότι η προβλεπόμενη αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις θα υπερβεί το όριο των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ για την περίοδο 2009-2060, η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει και τις βασικές παραμέτρους του συνταξιοδοτικού συστήματος που προβλέπονται από τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο».
Από την 1η Ιανουαρίου του 2011, όλοι οι ασφαλισμένοι θα αντιληφθούν στην πράξη τις επιπτώσεις από την αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ήδη, έχουν νιώσει τις συνέπειες από την κατάργηση των δώρων και της επιβολής της ειδικής εισφοράς στις συντάξεις άνω των 1400 ευρώ....


Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από το καταστροφικό έργο της. Υλοποιεί μια πολιτική που θα στείλει τους εργαζόμενους, την εργατική τάξη στην κόλαση. Για να δώσει δυνατότητα για μεγαλύτερη κερδοφορία στο κεφάλαιο. Θα αλυσοδέσει τη χώρα με δεσμά οικονομικής υποτέλειας ενός αιώνα και όχι μόνο μερικών δεκαετιών .
Ο ηγέτης της αποδεικνύεται ορκισμένος εχθρός των εργαζομένων, του λαού μας.
Η πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου με τρόπο που να μη μπορεί να τη διαδεχτεί μια κυβέρνηση της ΝΔ, που θα συνεχίσει με την ίδια μανία το καταστροφικό της έργο, μπαίνει πλέον στην ημερήσια διάταξη.

Ο Παπανδρέου και η παρέα του πρέπει να φύγουν νύχτα  από τη χώρα μας .
Με κανό…