Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Υφυπουργός Υγείας: Οχι ρεπό μετά από εφημερία στους αγροτικούς γιατρούς-Μόνο διευκολύνσεις!


Καμία δέσμευση δεν ανέλαβε ο Υφυπουργός Υγείας Μιχ. Τιμοσίδης  για την χορήγηση ρεπό μετά από εφημερία στους αγροτικούς  γιατρούς. Τουναντίον ήταν  αρνητικός επικαλούμενος έλλειψη σχετικής νομοθετικής ρύθμισης
Συγκεκριμένα σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή του βουλευτή της ΝΔ  Σπύρου Γαληνού σχετικά με τις συνθήκες  εργασίας των αγροτικών γιατρών και αναφερόμενος ειδικά στη περίπτωση της χορήγησης ρεπό μετά από ενεργό εφημερία στους αγροτικούς γιατρούς ο Υφυπουργός Υγείας ανέφερε :

…«Κύριε συνάδελφε, όμως, δεν μπορεί να εφαρμοστεί η ρήτρα, η οποία εφαρμόζεται και στους υπόλοιπους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ, να τους δίδεται, δηλαδή, μετά από κάθε εφημερία ρεπό. Αυτό, λοιπόν, δεν ρυθμίζεται μέχρι σήμερα και έτσι υπάρχει αυτή η αδυναμία που αναφέρετε εσείς.
Υπάρχει, όμως, πάντοτε η καλή συνεργασία στο Κέντρο Υγείας και εκεί γίνεται με αυτόν τον τρόπο η διευθέτηση του χρόνου και των συνθηκών εργασίας, ώστε να μπορεί ο αγροτικός γιατρός να φύγει λίγο νωρίτερα. Υπάρχει πάντα η φροντίδα και η πρόβλεψη να γίνει αυτό.
Εμείς έχουμε συστήσει σε όλους τους διοικητές των νοσοκομείων, τους αγροτικούς ιατρούς σε αυτά τα απομακρυσμένα χωριά να μπορούν να τους παρέχουν ό,τι χρειαστούν, να τους διευκολύνουμε σε οποιοδήποτε πρόβλημά τους. Σας βεβαιώνω ότι αυτή η ελαστικότητα υπάρχει.
Το γεγονός που αναφέρετε εσείς, δεν ξέρω πως έφτασε μέχρι τη διοίκηση, αλλά αν είχε γίνει μια αναφορά -δεν ξέρω, θα το δω και θα σας απαντήσω- ήταν υποχρεωμένος ο διοικητής να κάνει έναν έλεγχο για να εξακριβώσει τι ακριβώς είχε γίνει με αυτήν την υπόθεση»….


Δηλαδή με λίγα λόγια :Ρεπό δεν σας δίνουμε  αλλά έχουμε δώσει την εντολή στους  διοικητές να σας κάνουν κάποιες διευκολύνσεις αν χρειαστείτε.
 Να φύγετε λόγου χαριν λιγο νωρίτερα!!! 
Μάλλον αγνοεί τη συνολική εργατική νομοθεσία ό Υφυπουργός.
Θα του τη μάθουν οι αγροτικοί γιατροί .