Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Φτάνει πια! Να σηκώσουμε το κεφάλι!



   Του Τάσου  Γιακουμή, Γενικού  Γιατρού   


Μέρα με τη μέρα που περνάει η κυβέρνηση - το παράρτημα του ΔΝΤ στη χώρα μας, όπως είδαμε με τις επισκέψεις Στρως Καν και Όλι Ρεν στην Αθήνα- βγάζει λαγούς από το καπέλο της. Ιδιωτικοποίηση των προμηθειών των νοσοκομείων, αποκοπή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από το ΕΣΥ που θα οδηγήσει τάχιστα στο κλείσιμο κέντρων υγείας και ενσωμάτωση των γιατρών του ΙΚΑ και άλλων ταμείων σε μια αμφιβόλου επιβίωσης δομή, αν δεν ξεπουληθεί με τους εργαζόμενούς της στο μεγάλο κεφάλαιο. Η πλήρης και ταχεία διάλυση του ΕΣΥ είναι σε εξέλιξη και ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί την καθ' ολοκληρίαν πληρωμή των υγειονομικών του αναγκών. Η πληρωμή στα ΕΙ των νοσοκομείων και των ΚΥ είναι μόνο η αρχή.

 Η μέθοδος του ΣΟΚ που εφαρμόστηκε με εκατομμύρια θύματα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής στις δεκαετίες. ‘70 και ‘80, στις πρώην ανατολικές χώρες το ‘90 είναι παρούσα εδώ και ένα εξάμηνο στην Ελλάδα: Ξεπούλημα κάθε τι δημόσιου, διάλυση κάθε δικαιώματος που κατακτήθηκε στην πορεία ενός αιώνα, φτώχεια, εξαθλίωση, αγριανθρωπισμός, κοινωνική ερήμωση και καταστροφή. Μόνο με τέτοια συγχρονισμένα μέτρα και μαζικά πυρά μπορούν ακόμα να κρατούν σε αδράνεια το λαό. Ποντάρουν στο φόβο που σπέρνουν μέσα από τα ΜΜΕ που ανήκουν σ' αυτούς που λεηλάτησαν τη χώρα δεκαετίες τώρα και στον υποταγμένο συνδικαλισμό που ο δοσιλογισμός του φαίνεται τώρα στην πιο κρίσιμη φάση: ο ΣΕΒ απαιτεί ανθρωποθυσίες και η ηγεσία τη ΓΣΕΕ παζαρεύει τα άθλια προνόμιά της κάνοντας πλάτες στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα μείνει στην ιστορία σαν την πιο εγκληματική απέναντι στο λαό κυβέρνηση, που υφάρπαξε τις ψήφους του υποδουλώνοντας τη χώρα σε κατακτητές πολύ πιο επικίνδυνους από τους ναζί το '41. Το Σύνταγμα έχει καταντήσει ένα άχρηστο κουρελόχαρτο στα χέρια της. Μας παίρνει το μέλλον των παιδιών μας, μας πετάει στα σκουπίδια της ιστορίας προκειμένου να ευαρεστήσει τις "αόρατες" αγορές και τους διεθνείς τοκογλύφους και να συνεχίσει τη λεηλασία της χώρας στο όνομα της οικονομικής κρίσης.
Η ίδια η ιστορία έδειξε ότι οι κρίσεις αποτελούν εφαλτήριο κέρδους οδηγώντας σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα τους λαούς αν αυτοί δεν αντιδράσουν μαζικά.
Και η ιστορία της πατρίδας μας έχει πολλά τέτοια παραδείγματα να δώσει!

Ο Μίκης Θεοδωράκης, όσο και αν διαφωνούμε κάποιοι με πολλές από τις επιλογές του, έδωσε ένα στίγμα: μαζική ανυπακοή σε μια παράνομη και καταστροφική ξενόδουλη εξουσία.

Πρέπει να απαιτήσουμε ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ. Μ' αυτό το σύνθημα ο λαός της Αργεντινής έδιωξε τρεις Προέδρους μέσα σ' ένα μήνα και επιβίωσε -μέχρι τότε τα παιδιά λιποθυμούσαν από ασιτία στα δημόσια σχολεία-.

Η απεργία της 15ης Δεκέμβρη μπορεί να αποτελέσει μια διαφορετική στιγμή σ’ ότι ζήσαμε μέχρι τώρα.
Πρέπει ο κόσμος να πλημμυρήσει τις πλατείες και να συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Όσο σκύβουμε και τους αφήνουμε αυτοί θα συνεχίζουν.
Αν δεν το κάνουμε τώρα, θα ‘χουμε πολύ περισσότερα να πάρουμε πίσω αύριο.

Τάσος Γιακουμής, γενικός γιατρος                                          Πάτρα, 10/12/10