Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚ


Η ανεργία και η απλήρωτη εργασία εξελίσσονται σε δύο από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι. Τα ποσοστά της ανεργίας συνεχώς αυξάνονται ασκώντας πίεση στους εργαζομένους προκειμένου να δέχονται όλο και περισσότερο επαχθείς όρους εργασίας χωρίς να αντιδρούνε. Παράλληλα όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, καθώς είτε οι επιχειρήσεις που δουλεύουν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα είτε στις περισσότερες περιπτώσεις εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση και με την απειλή της απόλυσης, δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους προσπαθώντας να αυξήσουν τα κέρδη τους. Τα παραδείγματα και στο νομό μας δεν είναι λίγα(συμβασιούχοι στους δήμους, Preveza Beach κτλ). 
Ταυτόχρονα όμως η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Δεκέμβρη αλλά και οι αγώνες και οι αντιστάσεις που αναπτύσσονται στους χώρους δουλειάς, αποτελούν παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν μέσα από τον αγώνα τους να κατακτάνε τα δικαιώματά τους κόντρα στις τάσεις της εποχής. Χαιρετίζουμε  τον αγώνα των εργαζομένων στο ΑΤΛΑΝΤΙΚ, όπου οι πιέσεις , η ενότητα, η αλληλεγγύη και η αγωνιστική στάση, τους οδήγησαν στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων των τελευταίων 4 μηνών, διατηρώντας τις δουλειές τους και τις συμβάσεις τους. Αποτελούν την απόδειξη ότι οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να επιφέρουν νίκες στην καθημερινότητα των εργαζομένων και βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Αποδεικνύουν ότι σε συνθήκες μνημονίου αποτελεί περισσότερο από ποτέ αναγκαία η συλλογική πάλη τόσο σε κάθε εργασιακό χώρο, όσο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο μέχρι την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
 Πιστεύουμε ότι όλοι αυτοί οι αγώνες πρέπει να συνδέονται με τη πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ για να διαμορφώσουμε όρους να καλυτερεύσουμε τις ζωές μας, για να πάρουμε το πλούτο που παράγουμε.
Ανατροπή του μνημονίου και της πολιτικής του.
Διαγραφή του χρέους της χώρας.
Αντικαπιταλιστική ρήξη και αποδέσμευση από ΟΝΕ, ΕΕ και ΕΥΡΩ
Αναδιανομή εισοδήματος με σημαντικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Απαγόρευση των απολύσεων – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους 
35ωρο, 5ήμερο, 7ωρο. 
Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης. 
Πραγματικά δημόσια και δωρεάν  παιδεία και υγεία.
Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας χωρίς αποζημίωση και λειτουργία τους με εργατικό – κοινωνικό έλεγχο.

Εργαζόμενες, οι- νέες και νέοι

Οργανωθείτε στα συνδικάτα και δώστε τους ταξικό προσανατολισμό.
Καταγγείλτε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία. 
Πάρτε τους αγώνες στα χέρια σας για να ανατρέψουμε την κυρίαρχη πολιτική.

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα