Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ο όμιλος «Ιατρικό Αθηνών» αγοράζει το «Ερρίκος Ντυνάν»!

Με μια ανακοίνωση του σήμερα ο πρόεδρος του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης άναψε το πράσινο  φως για την εξαγορά του Νοσοκομείου από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών.(κλικ στην παρακάτω εικόνα)
Ως γνωστόν,  από το 2007, στο μετοχικό κεφάλαιο του Ιατρικού και στρατηγικός εταίρος έχει τοποθετηθεί ο γιγαντιαίος  Γερμανικός  όμιλος Asklepios Kliniken GmbH,  ο οποίος διαθέτει συνολικά 100 νοσοκομεία, δυναμικότητας 20.000 κλινών, απασχολεί 36.000 εργαζόμενους και πραγματοποιεί κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ.
Σημειώστε ότι ο Γερμανικός επιχειρηματικός όμιλος εξειδικεύεται  και στη παροχή υπηρεσιών όπως οι ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Νοσοκομείων και οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).Μάλιστα  και στο πρόσφατο παρελθόν είχε εκφράσει την επιθυμία τόσο για την ανάληψη του management στα δημόσια νοσοκομεία όσο και στην αγορά και ιδιωτικοποίηση δημόσιων νοσοκομείων τόσου του κέντρου όσο και της περιφέρειας.

Κρατήστε αυτές τις πληροφορίες γιατί …«κοντά –σιμά τα Φώτα».

Τι εννοούμε ;
Διαβάσαμε σήμερα μια ανακοίνωση (πρόκειται για τη τριμηνιαία έκθεση για την Ελληνική Οικονομία)  του  ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Κοινωνικών και Βιομηχανικών Ερευνών) το οποίο στις προτάσεις του για την Ελληνική Οικονομία      μεταξύ άλλων αναφέρει:
"…δ) Συγχώνευση κρατικών νοσοκομείων και εξειδίκευσή τους ανάλογα με τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων που περισσεύουν. Κατάργηση νομοθετικών ρυθμίσεων τύπου «βασικού μετόχου», που εμποδίζουν τη δημιουργία ιδιωτικών κλινικών και, ιδιαίτερα, διαγνωστικών κέντρων"....

Πάρτι θα κάνει το επιχειρηματικό κεφάλαιο το προσεχές διάστημα στο χώρο της Υγείας !