Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Εγκύκλιος για την αναλογία προσλήψεων:αποχωρήσεων =1/5 στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ

Επείγουσα εγκύκλιο με θέμα «Προγραμματισμός Προσλήψεων Προσωπικού έτους 2011» απέστειλε το Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε φορείς του δημόσιου τομέα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ.Η εγκύκλιος επισημαίνει ότι ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις), στο σύνολο των φορέων.
Όσον αφορά στην εφαρμογή του λόγου ένα προς πέντε, συνυπολογίζονται στις προσλήψεις οι τυχόν μεταφορές και εντάξεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου (μετατάξεις)  από τους φορείς των ΔΕΚΟ.
Οι εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι συμβάσεις μίσθωσης έργου για το έτος 2011 περιορίζονται κατά δεκαπέντε τοις εκατό (15%) σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2010. Σημειώνεται ότι οι εγκρίσεις έτους 2010 είχαν περιοριστεί κατά τριάντα τοις εκατό (30%) σε σχέση με τις εγκρίσεις του 2009.
Τα αιτήματα των φορέων πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρις τις 14 Ιανουαρίου.

Η εγκύκλιος εδώ