Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Με αφορμή μια συνέντευξη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας (2ον)



Παρακαλούνται οι έχοντες υποχρέωση ειδίκευσης ιατροί να παρουσιαστούν το Νοέμβριο του 2011 στα κατά τόπους νοσηλευτικά ιδρύματα έχοντας απαραίτητα μαζί τους:
-Σχολική τσάντα  με συγγράμματα της ειδικότητας
-Μολύβι , στυλό, σβήστρα , όλα σε κασετίνα  (ει δυνατόν από τα JUMBO)
-Τετράδιο 100φυλο με χοντρό εξώφυλλο.(για να μη τσαλακώνεται)
-Δυο ποδιές  ιατρικές
-Ιατρικά ακουστικά
-Γνωμάτευση ειδικευμένου ιατρού δημόσιου νοσοκομείου περί μη ύπαρξης ιδιαίτερων προβλημάτων υγείας (εμ πώς αλλιώς θα κάνουν γυμναστική)
-Γνωμάτευση ψυχιάτρου Δημόσιου ιδρύματος ότι έχουν σώας τας φρένας
-Η κόμμωση των αρρένων να μην υπερβαίνει τα 5 χιλιοστά (τρίχες)
-H ένδυση των θηλέων να είναι ...ευπρεπής ( ανώτερα όρια αποκάλυψης  τα γόνατα άμφω)

Όχι , όχι  δεν μας σάλεψε από το πολύ… Μνημόνιο!

Αλλά να…  βρε παιδιά, πότε- πότε διαβάζουμε τον Υπουργό μας ( ναι καλέ αυτόν που είναι λογιστής Υγείας  ,αλλά ήθελε να κάνει  και το χειρουργό ...) και παθαίνουμε vertigo και χάνουμε… τα σημεία του ορίζοντα.

Η συζήτηση για την ιατρική ειδικότητα:

ΥΠΟΥΡΓΟΣ:  …  Θέλουμε, επίσης, αυτό το κρίσιμο εξάμηνο να επιλυθεί τουλάχιστον σε επίπεδο θέσπισης, ένας νέος τρόπος ένταξης των αποφοίτων της Ιατρικής στο ιατρικό επάγγελμα. Αυτές οι αναμονές των 10 ετών είναι τριτοκοσμικές αναμονές και δεν μπορούμε να συμφιλιωθούμε, εμείς οι έξι, ότι θα παραμείνουμε, θα συζήσουμε με αυτά τα τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά, για πολλούς μήνες ακόμη σε αυτό το Υπουργείο.
...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:… Και η δεύτερη ερώτηση είναι σχετικά με αυτό που είπατε με την ειδικότητα, με το χρόνο αναμονής για την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας, εάν έχετε κάποια συγκεκριμένη στόχευση, εάν δηλαδή σκέφτεστε προς τα πού θα το πάτε.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κ. Καραγιώργο. Να δώσω δύο επιγραμματικές απαντήσεις. Πρώτον, σε ότι αφορά στην ένταξη στην ειδικότητα, περιμένουμε την εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας που θα μας δοθεί το Μάρτιο και αυτό το θέμα έχουμε το χρονοδιάγραμμα ότι θα πρέπει να συζητηθεί τον Απρίλιο για να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική ρύθμιση το Μάιο.
Δεν ξεχνώ και διορθώστε με, εάν κάνω εδώ λάθος, ότι οι ειδικότητες στην καθημερινή τους δουλειά ξεκινούν το Νοέμβριο εκάστου έτους. Έτσι θυμάμαι. Συνεπώς, η πρόβλεψη θα είναι έγκαιρη, αφού τον Μάιο προβλέπουμε να καταθέσουμε την πρότασή μας στη Βουλή.

Τώρα, από πού θυμάται ο Υπουργός ότι οι ειδικότητες κάθε έτος ξεκινούν το Νοέμβριο… !!!!

Θα σας γελάσω…

Τελικά ο άνθρωπος λογιστής ήταν , λογιστής θα μείνει!