Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Με αφορμή μια συνέντευξη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας (3ον)


Παντού γκέτο!

Ότι στα σχέδια της κυβέρνηση είναι να στείλει τους απόρους και ανασφάλιστους αποκλειστικά  σε 4-5 νοσοκομεία της Αττικής και να τους συνταγογραφεί  μόνο γεννόσημα φάρμακα,  το γνωρίζουμε ήδη από το Νοέμβρη, μετά τις σχετικές εξαγγελίες του Α. Λοβέρδου.
Έτσι θα έχουμε νοσοκομεία για τους- έστω και με τα χίλια ζόρια- έχοντες  μια σχετική ασφάλιση, αλλά και πτωχοκομεία για  την …πλέμπα.
Αποδεικνύοντας ότι το φλερτ Κυβέρνησης - ΛΑ.Ο.Σ. δεν ήταν μια  τυχαία γνωριμία, αλλά  υπάρχουν …σοβαρές προθέσεις σε αυτή τη σχέση.
Αυτή την  άκρως φασιστική και ρατσιστική νοοτροπία, οι ιθύνοντες του ΥΥΚΑ προσπαθούν να την δικαιολογήσουν από τη μια με το αιτιολογικό των πλαστών πιστοποιητικών απορίας και της κατάχρησης από τους δικαιούχους της δωρεάν χρήσης υπηρεσιών υγείας(!)  και από την άλλη ισχυρίζονται ότι όλα αυτά θα γίνουν για την καλλίτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση αυτών των κοινωνικών ομάδων!!

Ο δρόμος προς τη γκετοποίηση της κοινωνίας  μας σε όλα τα επίπεδα είναι σπαρμένος …με τις καλύτερες των προθέσεων.
Πρώτα οι μετανάστες  , μετά οι άποροι και ανασφάλιστοι, κατόπιν θα έλθει η σειρά των …αριστερών (γιατί όχι;  και αυτοί μειονότητα είναι και μάλιστα σύμφωνα με  «μελέτες» έχουν και... παχύτερη τη φαιά ουσία και παχύτερη και την έλικα του προσαγωγίου στον εγκέφαλο) !!!

Ο σχετικός διάλογος
 Λ. ΚΑΛΛΙΔΩΝΗΣ: Ωστόσο στο ερώτημα των απόρων και των ανασφάλιστων δεν μου δώσατε απάντηση.
 ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Στις 21 του μηνός. Καλύπτεται από τα γενόσημα και θα υπογραμμιστεί, δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα.
Λ. ΚΑΛΛΙΔΩΝΗΣ: Γιατί να εξυπηρετούνται από συγκεκριμένα νοσοκομεία και ποια είναι αυτά.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτό μας προβλήθηκε συζητώντας εδώ ως ένας τρόπος να περιοριστεί το φαινόμενο. Θα λες του άλλου «πήγαινε εκεί».
Λ. ΚΑΛΛΙΔΩΝΗΣ: Αυτοί δημιουργούν το πρόβλημα και όχι οι στρατιές;
 ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δημιουργούν το πρόβλημα οι χορηγούντες ψευδή πιστοποιητικά απορίας.
 Λ. ΚΑΛΛΙΔΩΝΗΣ: Δηλαδή τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι; Σίγουρα έχουν χορηγηθεί και πλαστά πιστοποιητικά απορίας, αλλά είναι όλα πλαστά;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν είναι καλύτερη περίπτωση αυτός ο οποίος έχει ψευδείς βεβαιώσεις απορίας.
Λ. ΚΑΛΛΙΔΩΝΗΣ: Ναι, αλλά καταδικάζετε και άλλους ανθρώπους.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ένας άλλος μπορεί να μην είναι συμπατριώτης μας, αλλά δεν έχει να στο πληρώσει. Και λέμε όχι για όλους. Με το που ήρθαμε εδώ διαπιστώσαμε ότι δεν παίρνανε από κανέναν αλλοδαπό το τρίευρο. Αλλά εν πάση περιπτώσει τώρα που αυτά μπήκαν σε μια τάξη, είπαμε οι πολιτικοί πρόσφυγες με την ιδιότητα, ή αυτοί που έχουν αιτηθεί. Και αν χρειαστούμε περισσότερα μέτρα θα απαλείψουμε και αυτή την εξαίρεση. Αλλά είναι το μάξιμουμ που μπορούμε να κάνουμε. Η διάταξη με τις εξαιρέσεις της έκλεισε.
Α. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ένα συμπληρωματικό σε αυτό που λέει ο Υπουργός. Επειδή έχει μια επιθετικότητα όσον αφορά την προσέγγιση. Δεν αφορά μόνο…..
Λ. ΚΑΛΛΙΔΩΝΗΣ: Όχι επιθετικότητα.
Α. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: Μισό λεπτό. Εννοώ το εξής. Συγνώμη, να εξηγήσω τι εννοώ. Δεν συζητάμε μόνο γι' αυτούς οι οποίοι παραβαίνουν το πλεονέκτημα που τους δίνουμε και κάνουν κατάχρηση πηγαίνοντας σε 3 και 4 νοσοκομεία. Δεν είναι μόνο ο λόγος ελεγκτικός. Είναι και λόγος ότι περνώντας τα ακριβά φάρμακα μέσα στα νοσοκομεία από το καλοκαίρι έχουν βογκήξει πολλά νοσοκομεία. Θέλουμε λοιπόν να έχουμε τη δυνατή καλύτερη διαχείριση.
  Λ. ΚΑΛΛΙΔΩΝΗΣ: Με συγχωρείτε, αλλά διαφωνώ.
Α. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω. Διαφωνήστε όσο θέλετε, να ολοκληρώσω το επιχείρημα. Το επιχείρημα μου είναι ότι σε συγκεκριμένα νοσοκομεία που έχουν δυνατότητα να γίνει αυτό με καλύτερο τρόπο μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να εξυπηρετηθούν αμέσως. Αυτό είναι το επιχείρημα μου.
Λ. ΚΑΛΛΙΔΩΝΗΣ: Δεν μπορείτε να λέτε ότι κάνετε πολιτική για ανθρώπους και την ίδια στιγμή να στερείτε πρωτότυπα και αποτελεσματικά φάρμακα επειδή είναι πιο ακριβά από κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους που έτυχε να μην έχουν δουλειά τη συγκεκριμένη στιγμή.
Α. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: Βάζετε τώρα ένα ηθικό επιχείρημα.  ...…: Από που προκύπτει αυτό; Με συγχωρείτε.
 Λ. ΚΑΛΛΙΔΩΝΗΣ: Από που προκύπτει; Κοιτάξτε, δεν ήσασταν στη συνάντηση με τον κ. Λοβέρδο στη Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά σε διευκρινιστική ερώτηση μας είχε πει, νομίζω θα το επιβεβαιώσετε, ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση μόνο σε γενόσημα φάρμακα και όχι σε πρωτότυπα. Αυτό είναι αν μη τι άλλο ρατσιστικό.