Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Από τη μύγα ξύγκι!

Έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας, αλλά και μας έχουν γίνει  καταγγελίες ότι ασθενείς που προσέρχονται στο Νοσοκομείο  Πρέβεζας τις πρωινές ώρες,  με επείγοντα προβλήματα, κατευθύνονται ακόμα και πριν την είσοδό τους στο αντίστοιχο ιατρείο, στη γραμματεία  εξωτερικών ιατρείων για είσπραξη του περιβόητου 5ευρω!!!
Επειδή αυτό γίνεται συχνά τα πρωϊνά (διαπιστώσαμε  ότι από ορισμένους γίνεται  και τα απογεύματα κατα τα οποία το νοσοκομείο είναι σε κατάσταση εφημερίας  και δέχεται μόνο επείγοντα περιστατικά!) και επαναλαμβάνουμε και  σε περιστατικά που αντιμετωπίζονται στα επείγοντα και μάλιστα τα περιστατικά αυτά εισάγονται προς νοσηλεία   και σε αντίθεση  με το περιεχόμενο της   Υ4α/οικ4456/14-1-2011 υπουργικής απόφασης, η οποία αναφέρει ότι η καταβολή του 5ευρω αφορά μόνο  όσους προσέρχονται στα τακτικά πρωινά εξωτερικά  ιατρεία, καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου Πρέβεζας να επιλύσει το ζήτημα άμεσα.

Είναι αγριότητα και παλιανθρωπιά (πέρα  από παρανομία) ακόμα και υπερήλικες  και συνταξιούχοι αγρότες (των 400 ευρώ)  του νομού μας να προσέρχονται π.χ. στα επείγοντα με οξύ δυσπνοϊκό σύνδρομο και να ζητούν από το συνοδό να πάει στο ταμείο  να πληρώσει 5ευρώ για να εξετάσουν τον ασθενή.