Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Μόσχα: Στο «σκαμνί» ο γιατρός που διαμαρτυρήθηκε δημόσια στον Πούτιν για την κατάσταση της Υγείας

Διώκεται από την Δικαιοσύνη νεαρός γιατρός που είχε διαμαρτυρηθεί «ζωντανά» από την τηλεόραση στον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάσταση του συστήματος υγείας στη Ρωσία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ιζβέστια, ο Ιβάν Χρένοφ διώκεται από το νοσοκομείο του Ιβάνοβο, στα βορειοανατολικά της Μόσχας, όπου εργάζεται και από μια κλινική της πόλης.
«Ελαβα κλήτευση να παρουσιαστώ στο δικαστήριο στις 19 Ιανουαρίου», γράφει σε επιστολή του προς την Ιζβέστια, στην οποία καταγγέλλει ότι παραμερίσθηκε σταδιακά από την εργασία του και ανακοινώνει ότι μια διακήρυξη υπέρ του έχει συγκεντρώσει ήδη 2.000 υπογραφές.

Ο νεαρός καρδιολόγος είχε καταγγείλει το Δεκέμβριο, σε τηλεφώνημά του προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν που απαντούσε σε ερωτήσεις ζωντανά από την τηλεόραση, την πραγματική κατάσταση του ρωσικού συστήματος υγείας.
Αποκάλυψε ότι είχε γίνει σκηνοθεσία για να βελτιωθεί η εικόνα του νοσοκομείου του Ιβάνοβο στη διάρκεια επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει εκεί το φθινόπωρο ο Πούτιν, στο πλαίσιο της οποίας είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο σύγχρονοι εξοπλισμοί από άλλα ιδρύματα, ενώ μέλη του προσωπικού είχαν μεταμφιεστεί σε ασθενείς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί του νοσοκομείου είχαν λάβει εντολή να πουν στον πρωθυπουργό, αν τους ρωτούσε, ότι παίρνουν μισθό πολύ μεγαλύτερο απ' αυτόν που εισπράττουν στην πραγματικότητα.
Σύμφωνα με την Ιζβέστια, ένας γιατρός κερδίζει από 8.000 -15.000 ρούβλια τον μήνα (200 ως 370 ευρώ) στην επαρχία και περίπου 25.000 (620 ευρώ) στη Μόσχα.
«Διάγνωση: νοσοκομεία Ποτέμκιν» είναι ο τίτλος του άρθρου της εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο 70% των Ρώσων είναι δυσαρεστημένοι από την κατάσταση του συστήματος υγείας, καθώς συχνά αναγκάζονται να δίνουν «φακελάκια» με χιλιάδες ρούβλια για έχουν καλύτερη περίθαλψη.


Πηγή: Το Βήμα 

Λέτε το άρθρο να δώσει σε κάποιους...παράξενες  ιδέες ;