Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Επικαιροποίηση της βαρβαρότητας...(2ον)

…Συνέχεια του προηγουμένου(κλικ εδώ)


Μια ελεύθερη  υποκειμενική  μετάφραση αποσπασμάτων του επικαιροποιημένου μνημονίου Νο 4

Κείμενο 
Ειδικοί Λογαριασμοί και Νομικά Πρόσωπα δημοσίου δικαίου
Το σχέδιο αποσκοπεί να απλοποιήσει την δομή του δημοσίου τομέα και να βελτιώσει την ευελιξία του προϋπολογισμού. Θα προσδιορίζει φορείς με αλληλεπικαλυπτόμενους σκοπούς οι οποίοι θα μπορούν να συγχωνευθούν, λογαριασμούς που θα μπορούν να ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό, και άλλους φορείς οι οποίοι θα μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν ή να κλείσουν (διότι ξεπέρασαν την αποστολή τους). Θα προσδιορίζει επίσης περιπτώσεις όπου τα λειτουργικά έξοδα είναι σε απόκλιση με αυτά του ιδιωτικού τομέα και θα ορίζει σχέδια αναδιάρθρωσης (σελ 8)

Μετάφραση
Θα προχωρήσουμε σε συγχωνεύσεις , θα ιδιωτικοποιήσουμε και θα κλείσουμε ΝΠΔΔ.
Επί πλέον όσα ακόμη από αυτά(τα ΝΠΔΔ)  λειτουργούν έξω από τα «ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια» , θα… φάνε μια αναδιάρθρωση και θα συνέλθουν! 

Κείμενο
Μεταρρυθμίσεις φορολογικής πολιτικής. Το φορολογικό πρόγραμμα θα τελεί υπό την διεύθυνση μίας ομάδας εργασίας που θα συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών. Θα έχει ως σκοπό την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, την αύξηση των φορολογικών εσόδων με προοδευτικό ρυθμό και την διευκόλυνση μιας περισσότερο αποτελεσματικής φορολογικής διοίκησης ενώ θα υποστηρίζεται ταυτοχρόνως η ανάπτυξη και οι επενδύσεις. Η κυβέρνηση αναμένει ότι ο κώδικας φορολογίας επιχειρήσεων, η φορολογία εταιριών, οι φορολογικές απαλλαγές, τα φορολογικά κίνητρα και η φορολόγηση της απόδοσης κεφαλαίου θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, τα κύρια πεδία στα οποία θα επικεντρωθεί.(σελ 8)

Μετάφραση
Θα αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα (με προοδευτικό ρυθμό όμως για να μην ξεσηκωθούν τα  γνωστά και μη εξαιρετέα «υποζύγια»).
Όμως θα προχωρήσουμε και σε μια σειρά και άλλων   φοροαπαλλαγών και φορολογικών κινήτρων για το κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις.


Κείμενο
Το μισθολόγιο του δημοσίου. Μία προκαταρκτική έκθεση επί των αποδοχών και της απασχόλησης στο δημόσιο [που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο] απεκάλυψε ένα περίπλοκο σύστημα μισθών και παροχών, συνολικά επίπεδα αποδοχών πάνω από τις αντίστοιχες του ιδιωτικού τομέα και σημαντικά αναποτελεσματική κατανομή ανθρωπίνου δυναμικού. Για την μείωση της πλεονάζουσας απασχόλησης στον δημόσιο τομέα το σχέδιο θα επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, στις μετατάξεις, στην άσκηση αυστηρότερης πολιτικής για τους συμβασιούχους και στις ακυρώσεις κενών θέσεων εργασίας. Το σχέδιο θα προσδιορίζει τρόπους για την απλοποίηση της μισθολογικής κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων. Ενώ θα μειώνει το μισθολογικό κόστος, το σχέδιο θα αποσκοπεί σε κάποια αποσυμπίεση των μισθών με βάση το βαθμό και την εξειδικευμένη σταδιοδρομία.(σελ 9)

Μετάφραση
*Πού το είδατε εσείς γραμμένο οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα (πείνας πλέον) να είναι χαμηλότεροι από τους μισθούς του Δημοσίου τομέα;
Τι ανισότητες και τι απανθρωπιά είναι αυτή ;
Πρέπει αμέσως να εξισωθούν!
Γι αυτό θα… κατεβάσουμε τους μισθούς του Δημόσιου τομέα στο επίπεδο του ιδιωτικού για να…πεινάτε εξίσου!
*Ταυτόχρονα μέσω του ενιαίου μισθολογίου , θα περικόψουμε και μερικά επιδόματα και - αν και  αυτό το μισθολόγιο θα είναι «ενιαίο»-  θα δώσουμε το κατιτίς παραπάνω(!)  στα στελέχη που βρίσκονται  ψηλά στη διοικητική πυραμίδα για να ελέγχουν καλύτερα «τα πρόβατα στο μαντρί»!
*Επειδή στο Δημόσιο μαζευτήκαν  πολλοί και έχουμε «πλεονάζουσα απασχόληση» (καλά από το Λιαρόπουλο πήρε τον όρο;), θα συνεχίσουμε τις μετατάξεις αλλά και  θα κόψουμε κι άλλο τις προσλήψεις συμβασιούχων και  ταυτόχρονα όσες θέσεις των οργανογραμμάτων είναι κενές  θα τις καταργήσουμε.(Το τελευταίο το γράφω για σας βρε, τους υγειονομικούς, γιατί με τις συγχωνεύσεις που θα κάνουμε και τις καταργήσεις τμημάτων , κλινικών και νοσοκομείων στο τέλος, από υποστελέχωση των νοσοκομείων και κέντρων υγείας, θα καταλήξετε να έχετε …πλεονάζουσα απασχόληση)!!!
Ω! χαρά έ;

Κείμενο
Δημόσια διοίκηση. Το σχέδιο θα αποσκοπεί να προσδιορίσει υπηρεσίες και προγράμματα τα οποία μπορούν να τύχουν εξορθολογισμού (είτε λόγω εναλλακτικών λύσεων που υφίστανται στον ιδιωτικό τομέα είτε λόγω παρωχημένης αποστολής) και επίσης θα αποσκοπεί στην εξυγίανση των δημοσίων οργανισμών για την κατάργηση αλληλεπικαλυπτομένων αρμοδιοτήτων.(ΣΕΛ 9)

Μετάφραση
Όσες υπηρεσίες και προγράμματα παρέχονται  ταυτόχρονα από το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα θα τα "εξορθολογήσουμε".
Λέμε  λοιπόν, ότι επειδή ο Δημόσιος τομέας δεν πρέπει να ανταγωνίζεται τον  ιδιωτικό,  να καταργήσουμε τις υπηρεσίες και τα προγράμματα  του Δημοσίου και να πηγαίνετε... στον Ιδιωτικό τομέα.
Άνθρωποι είναι κι αυτοί! Πρέπει να... ζήσουν τις οικογένειές τους !

... μη βιάζεστε δεν τελειώσαμε....