Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η απεργία στις 23 Φλεβάρη έδειξε ότι έχουμε τη δύναμη να νικήσουμε.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24-2-2011

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 23 Φλεβάρη.
Στην Πρέβεζα και στις υπόλοιπες πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία με  μαχητικότητα και σθένος επέλεξαν το δρόμο του αγώνα ενάντια στο αντεργατικό πραξικόπημα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Τα ποτάμια της εργατικής και λαϊκής οργής γέμισαν τις μεγάλες πόλεις και ιδιαίτερα την Αθήνα.
Από εδώ και πέρα το ζήτημα που τίθεται άμεσα είναι αυτό της κλιμάκωσης των απεργιακών αγώνων. Απέναντι στην κοινοβουλευτική βαρβαρότητα και την απόπειρα να αναιρεθεί το σύνολο των κατακτήσεων της εργατικής τάξης δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη πάλη για τη συνολική ανατροπή του Μνημονίου, των νόμων που έχουν ψηφιστεί, για ανατροπή των  κυβερνήσεων (τωρινή και μελλοντικές) μαζί με τους συμμάχους τους που υπηρετούν το μνημόνιο, για να απαιτήσουμε καμιά απόλυση, αύξηση των μισθών και των συντάξεων, μόνιμη λιγότερη και σταθερή εργασία για όλους, δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, μέσω της διαγραφής του ιμπεριαλιστικού χρέους, την ρήξη με την ΟΝΕ  τη Ε.Ε και το ΝΑΤΟ,  με το πέρασμα στο δημόσιο των τραπεζών, των μεγάλων στρατηγικών επιχειρήσεων και υποδομών καθώς και των επιχειρήσεων που κλείνουν χωρίς αποζημίωση, δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, κατάργηση των φόρων για τους ανέργους και αναλογική φορολόγηση των κερδών και του συσσωρευμένου πλούτου. Δήμευση των περιουσιών όσων επιχειρήσεων προχωρούν σε απολύσεις.

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής στις μεγάλες πόλεις!

Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού μας που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗ..
 Πρέπει ΤΩΡΑ σε όλους τους κλάδους, σε όλες τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και τα σωματεία να γίνει  προσπάθεια για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Με διαδηλώσεις με καταλήψεις και νέες μορφές πάλης.
Με σύγκρουση για τη δικαίωση των αιτημάτων μας  Η απεργία στις 23 Φλεβάρη έδειξε ότι έχουμε τη δύναμη να νικήσουμε.
 

ΚΑΤΩ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ ΔΝΤ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ