Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Λοβέρδος: Οι γιατροί του ΙΚΑ δεν άφηναν επί 27 χρόνια να δημιουργηθεί σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας!

Όχι λοιπόν φίλοι και  φίλες  οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που με τα λαμόγια τους κυβερνούσαν και κυβερνούν το τόπο μας τόσα χρόνια.
Όχι! Αυτοί ήθελαν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας , το έβαζαν  και στα προγράμματά τους, αλλά  να, αυτοί οι γιατροί του ΙΚΑ αντιδρούσαν λυσσαλέα και δεν άφησαν υπουργό για υπουργό σε χλωρό κλαρί.!
Καλά θα μας τρελάνει ο Λοβέρδος; Ή έχει αρχίσει και ρίχνει λάσπη επί δικαίων και αδίκων, μήπως και διεγείρει τον κοινωνικό αυτοματισμό;
Και θέλει να δείξει ότι  αυτός είναι το παλικάρι που θα κατατροπώσει  το θηρίο;
Βρε μήπως  και οι ΙΚΑτζήδες  ήταν τα «πιράνχας» που έφαγαν  τον Αλέκο Παπαδόπουλο;

Και γιατί απεργούν οι γιατροί;
Κατά τον υπουργό:

ια άλλους λόγους   απεργούν οι Νοσοκομειακοί γιατροί  (γι αυτό έριξε στο τραπέζι  το «κοκαλάκι» της αύξησης από 9% σε 12% των πρόσθετων εφημεριών;),
Μάλλον δεν διαβάζει τις ανακοινώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών ο  υπουργός.

 *για άλλους  λόγους οι γιατροί του ΙΚΑ ( τούτοι εδώ,  κατά τον υπουργό, γιατί χάνουν  το  προνόμιο του συνταγολογίου των 5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων του ΙΚΑ , το οποίο  τώρα διευρύνεται σε  30-40 χιλιάδες γιατρούς)


Και σεις νοσηλευτές (ο πιο αδικημένος κλάδος), ετοιμαστείτε μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να πάτε πακέτο  μαζί με τις κλινικές σας κατά τις συγχωνεύσεις!

Θ. ΛΑΛΑΣ: Θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμα το οποίο απασχολεί πάρα πολύ την κοινή γνώμη. Θα συγχωνευθούν νοσοκομεία; Πότε και ποια; Θα κλείσουν νοσοκομεία;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είναι η ημερήσια διάταξή μας για την 1η Απριλίου και μετά. Έχουμε πει σε όλους τους φορείς, συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς, να προετοιμαστούν για τη συζήτηση περί συγχωνεύσεων των νοσοκομείων. Από 1ης Απριλίου θα ξεκινήσει η συζήτηση και θα την τελειώσουμε σε δύο με τρεις μήνες, αυτό έχουμε πει. Και τον Ιούνιο θα πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις.
 Όχι, δε θα κλείσουν νοσοκομεία, κ. Λάλα, όχι. Αλλά δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες 132 νοσοκομείων σε προσωπικό. Υπήρξε πελατειακή ανάπτυξη των νοσοκομείων στη χώρα. Όποιος είχε Υπουργό στην περιφέρειά του έφτιαχνε και δυο-τρία νοσοκομεία, τα οποία μετά ήταν με μειωμένο εξοπλισμό και μειωμένο προσωπικό και άντε να λειτουργήσουν.
 Θ. ΛΑΛΑΣ: Οπότε τι θα γίνει;
 Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όλα αυτά ζητάνε προσωπικό, για να έχουν άρτια λειτουργία εφ’ όλης της ύλης. Αυτό δεν γίνεται σε καμιά χώρα του κόσμου. Στην Ελλάδα των πελατειακών σχέσεων και της συναλλαγής έγινε. Τι πρέπει να γίνει; Να τα κλείσουμε; Φυσικά και όχι.
Αλίμονο, αν κλείσεις νοσοκομειακές μονάδες. Πρέπει, όμως, να οργανώσεις την παρουσία των γιατρών και του εξοπλισμού μέσα τους και των νοσηλευτών πάνω απ’ όλα, που είναι ο μοχλός της δημόσιας υγείας οι νοσηλευτές και είναι τόσο πολύ αδικημένος κλάδος.
Έχουμε υποτριπλάσιο αριθμό νοσηλευτών απ’ ότι έχουν οι άλλες χώρες του προηγμένου κόσμου, κ. Λάλα. Και υπερδιπλάσιο αριθμό γιατρών. Εν πάση περιπτώσει οι κατακερματισμένες δυνάμεις της ελληνικής πολιτείας δεν φτάνουν. Πρέπει να ενωθούν οι δυνάμεις της ελληνικής πολιτείας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των ασθενών.
Και αυτό δε θα γίνει με κλείσιμο, αλλά θα γίνει με συνεργατικότητες και με μετατροπές. Ένα νοσοκομείο με 10 κρεβάτια και με 20 κρεβάτια, που ο Θεός να το κάνει νοσοκομείο με 20 κρεβάτια, θα γίνει Κέντρο Υγείας, κ. Λάλα.
Και ένα νοσοκομείο με 50, 60, 70 κρεβάτια που υπάρχει δίπλα σε ένα άλλο με 400, 500 κρεβάτια, θα πάρει κάποια ειδικότητα να την ασκεί με τρόπο πλήρη, μεταφέροντας γιατρούς και από το μεγάλο νοσοκομείο εκεί και όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες και το προσωπικό το διάσπαρτο του μικρού νοσοκομείου, θα περάσουν στο μεγάλο.

Καλά τελικά σοβαρολογεί ο Υπουργός; Mια ειδικότητα σκέτη σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, χωρίς αλλη συνεπικουρία; 

Τι δεν καταλαβαίνουμε βρε παιδιά;

ΥΓ. Ρε σεις συντρόφια της Α.Ρ.Σ.Ι. (και όχι Αρσης παρακαλώ), καλά σας βρήκαν μικρά οι μεγαλοσυνδικαλιστές και σας εκμεταλλεύονται ;


…Θ. ΛΑΛΑΣ: Εμένα με ενδιαφέρουν αυτοί οι ακτιβιστές που ήρθαν και καταλάβανε το αμφιθέατρο.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτά τα παιδιά που κάνουν ακτιβισμό κατά κάποιο τρόπο τα εκμεταλλεύονται οι μεγαλοσυνδικαλιστές, οι οποίοι έρχονται εκεί να τους δείξουν τα κανάλια, αλλά την κατάληψη την κάνανε οι άλλοι, οι ακτιβιστές που βλέπετε, που είναι γιατροί της ομάδας Άρσης και εν πάση περιπτώσει, ενός χώρου που είναι μαχητικός.
 Το βράδυ αυτά τα παιδιά συνυπάρχουν με τα ΜΑΤ μέσα στο Υπουργείο. Αυτό δεν είναι ευχάριστο, αλλά εν πάση περιπτώσει, παρ’ όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί μέχρι στιγμής τα πράγματα έχουν πάει καλά σε αυτό και δεν είχαμε κάτι άλλο πέραν αυτού του τραυματισμού της πρώτης μέρας της κας. Ανεμοδουρά.

Αυτά όλα τα ωραία , αλλά και άλλα πολλά μπορείται με την ησυχία σας να τα διαβάσετε εδώ