Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΙΚΗΣΕ!!!


Μετά από 11 συγκλονιστικές ημέρες που έφεραν με εντυπωσιακό τρόπο στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής και πολιτικής ατζέντας το θέμα της λαϊκής υγείας , έληξε σήμερα με τρόπο αντάξιο η κατάληψη του Υπουργείου Υγείας.
Στην τελευταία Συνέλευση του πανιατρικού αγωνιστικού μετώπου της κατάληψης και σε κλίμα αγωνιστικής ενότητας και αποφασιστικότητας επαναδιατυπώθηκε η σιγουριά πως τίποτε δεν θά΄ναι όπως παλιά... 
Αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1) Με σπουδαίο κεκτημένο το ιστορικό πλαίσιο των 12 σημείων και με αντικείμενο την κατάργηση του εκτρωματικού νόμου στην πράξη και την οργάνωση της ανυπακοής στην κυβερνητική πολιτική- ΔΝΤ-ΕΕ , θα οργανωθούν Γενικές Συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα (νοσοκομεία, ΙΚΑ, αυτοαπασχολούμενοι κλπ)

2) Επόμενος σταθμός η μαζική συμμετοχή του Μετώπου στη Γενική Απεργία της 23/2 με προσυγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας!

3) Μεγάλη πανιατρική Γενική Συνέλευση του Μετώπου στις 27/2 σε μεγάλο χώρο στην Αθήνα με στόχο μια πλούσια συζήτηση για τα συμπεράσματα για το μεγαλειώδες κίνημα των γιατρών και την οργάνωση της παραπέρα κλιμάκωσης.

Να γιατί λοιπόν η κατάληψη ΝΙΚΗΣΕ!!
Γιατί με ρυθμούς βίαιης πολιτικοποίησης έφερε στην πρώτη γραμμή την Υγεία, όχι μόνο αναδεικνύοντας την επίθεση στη λαϊκή υγεία και τη εργασιακή προοπτική χιλιάδων γιατρών αλλά κυρίως μέσα και από τις συγκλονιστικές στιγμές διακλαδικού συντονισμού έδωσε την αίσθηση ότι εδώ, ΝΑΙ ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ-ΕΕ!!!
Οι 11 αυτές μέρες θα αφήσουν ανεξίτηλο σημάδι στην διαρκή προσπάθεια για ένα νέο εργατικό κίνημα , ικανό να διαμορφώνει προϋποθέσεις νίκης και ανατροπής στον αντίποδα λογικών κομματικής αυτοεπιβεβαίωσης που σπέρνουν την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό στηρίζοντας στην ουσία την κυβερνητική πολιτική.
Το τέλος, λοιπόν ήταν αντάξιο των προηγούμενων ημερών!! 
Η κατάληψη αποχώρησε συντεταγμένα (όπως μπήκε....) σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού και με συνθήματα που στιγμάτισαν το κίνημα και ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!!! Συγκλονιστική η στιγμή εισόδου στο κτίριο της Ηπείρου με τον πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Ρηγάκη επικεφαλής(!) και την πορεία της κατάληψης να φωνάζουν: ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ!!!

Έκλεισε ένας κύκλος. Είμαστε σίγουροι ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας!!
Νοιώθουμε τυχεροί που προετοιμάσαμε, επιδράσαμε και ζήσαμε αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές!!! ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ!!!!