Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Πούλα…πούλα …πούλα!

Αφού μέσω της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ  ρούφηξαν και ρουφούν το αίμα των εργαζομένων και συνταξιούχων, ήλθε τώρα η νέα ντιρεκτίβα από την τρόικα:
Πουλήστε  για να μειώσετε το χρέος!
Καλά ρε μέχρι τώρα αυτά που πήραν και μας παίρνουν όλα για να ξεχρεώσουμε δεν πάνε;
Τώρα γυρεύουν να πουληθεί ότι υπάρχει και δεν υπάρχει στη Δημόσια Περιουσία;

Να μου θυμηθείτε ότι σε λίγο ο Γιωργάκης θα μας ζητήσει να ξεκινήσουμε και 
consommation ή βίζιτες για να μειώσουμε το χρέος !!!
Τι γελάτε βρε;


Σημειώνουμε μόνο ορισμένα σημεία με ιδιαίτερη σημασία από τις εκτιμήσεις της τρόικας:

*Η πτωτική πορεία του εργατικού κόστους αναμένεται να συμβάλει σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
* Αυτοί τουλάχιστο λένε την αλήθεια για πιο λόγο μειώνουν   τους μισθούς και τα εισοδήματα των εργαζομένων.

*Η κυβέρνηση ξεκίνησε να χαράσσει μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική στο πλαίσιο της οποίας θα οριστεί ένα χρονικά δεσμευτικό πρόγραμμα δράσεων ώστε ως το 2014 να έχει υλοποιηθεί πλήρως η δημοσιονομική προσαρμογή. Οι μεταρρυθμίσεις είναι σύνθετες και καλύπτουν μεταξύ άλλων τη φορολογία, την υγεία, την απασχόληση στον δημόσιο τομέα και τις δημόσιες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση κινείται με τον ενδεδειγμένο τρόπο αφήνοντας χρόνο για διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους πριν περάσει από τον προγραμματισμό στην εφαρμογή των μέτρων. Η πλήρης δέσμευση της κυβέρνησης να υλοποιήσει την πολύπλοκη αυτή διαδικασία θεσμικών αλλαγών, ιδίως δε η αποφασιστικότητά της να αντισταθεί στα κεκτημένα συμφέροντα, είναι κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας.

*Βαστάτε, όπως βλέπετε συνεχίζεται μέχρι τουλαχιστον το 2014 η υλοποίηση της προσαρμογής...προς τα κάτω
*Έρχονται και άλλες μεταρρυθμίσεις στην υγεία , την φορολογία την απασχόληση στο δημόσιο τομέα. Δεν χρειάζεται να το κάνω λιανά έ;
*Ζητούν και αποφασιστικότητα τα αφεντικά από τους ντόποιυς υποτακτικούς τους

*Είναι εξίσου σημαντικό η κυβέρνηση να αναβαθμίσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και εν γένει να επιτύχει μεγαλύτερη απόδοση από το ευρύ φάσμα περιουσιακών της στοιχείων.
Ο εκπρόσωπος της τρόικας προανήγγειλε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταρτίσει πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων 15 δισ. ευρώ για εφέτος και το 2012 (αντί για 2 δισ. ευρώ που προέβλεπε το αρχικό μνημόνιο για τη διετία 2011-2012) και συνλικά 50 δισ. ευρώ (!) από το 2011 ως το 2015.
Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα πάνε για τη μείωση το χρέους, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τόμσεν ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση η τρόικα δεν πρότεινε την πώληση αρχαίων μνημείων της Ελλάδας για συμπληρωθεί το ποσό
*Πάλι καλά που δεν επιβεβαίωσαν την πώληση του Παρθενώνα!!!

*Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σημειώνουν πρόοδο. Η νομοθεσία που καλύπτει πτυχές της αγοράς εργασίας, της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, της μεταρρύθμισης της υγείας, της αδειοδότησης και της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει ψηφιστεί είτε πρόκειται να ψηφιστεί. Οι ελληνικές αρχές οφείλουν τώρα να εστιάσουν την προσοχή τους στην εφαρμογή των νόμων αυτών, να διασφαλίσουν ότι το νέο πλαίσιο έχει τεθεί σε ισχύ το ταχύτερο δυνατόν.


Καλά ε; Στην απεργία και στα συλλαλητήρια στις 23 Φλεβάρη πρέπει να καεί …το πελεκούδι!
Να διώξουμε  όσο μπορούμε γρηγορότερα τη χολέρα που μας κυβερνά και τους επόπτες της !