Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Θα σκάσω από τα γέλια.



Όπως γνωρίζουμε η χώρα με... την ευγενική συνεισφορά  και συνυπογραφή της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου-ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται υπό καθεστώς  ασφυκτικού  ελέγχου εφαρμογής του Μνημονίου.
Το Μνημόνιο αυτό της χρηματοδότησης  προβλέπει συστηματικούς περιοδικούς ελέγχους  από εκπροσώπους της ΕΕ-ΕΚΤ –ΔΝΤ, από τους οποίους θα προκύπτουν οδηγίες για την παραπέρα εφαρμογή του, καθώς και συμπεράσματα από τα οποία θα κρίνεται αν θα συνεχιστεί η περαιτέρω χορήγηση δανείων  από ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ στην κυβέρνηση για να αποπληρώσει… τα προηγούμενα δάνεια!
Στο μνημόνιο αυτό προβλέπεται και η εκποίηση δημόσιας περιουσίας (με διάφορες μορφές)  και τα έσοδα από αυτή θα κατευθυνθούν  αποκλειστικά στην αποπληρωμή μέρους του χρέους!
Στην ουσία λοιπόν  χθες αυτό υπενθύμισαν οι εκπρόσωποι της τρόικας!

Και έρχεται λοιπόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Γ. Πεταλωτής και κάνει την εξής δήλωση:(Οι υπογραμμίσειs δικές μας).

Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους.
Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας.
 Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.
 Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση.

 Δεν είναι μόνο πολιτικά  άθλιοι, πολιτικά απατεώνες και ψεύτες, δεν είναι μόνο η πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση στη χώρα , είναι οι πιο γελοίοι που βρέθηκαν ποτέ σε κυβερνητικό θώκο σε αυτή τη χώρα , γι αυτό και οι πιο επικίνδυνοι!
Γι αυτό και πρέπει  πέσουν  "από τα κάτω και απ' τα αριστερά" το συντομότερο δυνατό.