Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Άλλο πολιτική αντιπαράθεση και άλλο διαστρέβλωση.

Διαβάσαμε και αντιγράφουμε  από τα πρακτικά της Βουλής αυτολεξεί το  πρώτο απόσπασμα  από την παρέμβαση της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Κύριε Υπουργέ, σηκώσατε στις πλάτες σας και φέρατε το πιο αντιδραστικό νομοσχέδιο ας μην πω της μεταπολεμικής περιόδου, ας πω της μεταπολίτευσης. Πρέπει να πω ότι είχατε έναν πολύ, μέχρι σήμερα, εύκολο αγώνα. Πολύ εύκολο!
Δεν συναντήσατε καμία ουσιαστική δυσκολία. Γιατί; Γιατί απέναντί σας είχατε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ενός κλάδου μόνο βασικά -γιατί οι άλλες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, απουσίαζαν- των γιατρών, οι οποίοι όντως παλεύουν συντεχνιακά και παλεύουν για την επιβίωση και τους καλούς μισθούς ενός μέρους των γιατρών. Γιατί σας αντιμετωπίζουν με τα ίδια όπλα που έχετε εσείς. Δεν σας δυσκόλεψαν καθόλου. Αντίθετα, σας έδωσαν πάρα πολλές δυνατότητες να ξεγελάσετε τον κόσμο, ως προς τον πραγματικό σκοπό και ρόλο του νέου νόμου που φέρνετε.

Και παραθέτουμε και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της κατάληψης

 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα Λοβέρδου που εμπορευματοποιεί πλήρως την περίθαλψη
2. Να καταργηθεί κάθε είδους «χαράτσι» από την τσέπη των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία. Κατάργηση τόσο της πληρωμής στα επείγοντα και τακτικά ιατρεία, όσο και της λεγόμενης «ολοήμερης» απογευματινής λειτουργίας.
3. Να ανατραπεί η γενικότερη πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που καταργεί κάθε έννοια δωρεάν υγείας και εξαθλιώνει τους γιατρούς και όλους τους υγειονομικούς λειτουργούς.
4. Δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη, σύγχρονη, ισότιμη και καθολική, με περισσότερα κρεβάτια, περισσότερους νοσηλευτές, περισσότερους μάχιμους γιατρούς. Κατάργηση του αίσχους του «5 φεύγουν, ένας έρχεται» και στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.
5. Διαφάνεια στο σύστημα προμηθειών, μακριά από ύποπτα ιδιωτικά χέρια και υπόγειες συναλλαγές διαχειριστών και μεγαλοπρομηθευτών. Ποιοτικά φάρμακα και υλικά χωρίς υπερτιμολογήσεις.
6. Δημοκρατία και συλλογική άσκηση της ιατρικής στο ΕΣΥ – κατάργηση των σκανδαλωδών προνομίων του μεγαλοδιευθυντικού και μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου.
7. Με τελικό στόχο ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης με γιατρούς δημόσιους λειτουργούς, άμεσα απαιτούμε ελεύθερη πρόσβαση κάθε ειδικευμένου γιατρού στη σύμβαση με τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς όρους και αποκλεισμούς. Συλλογική σύμβαση που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές εξασφαλισμένες σε τακτική μηνιαία βάση και θα αποκλείει τη μεσολάβηση κάθε εργολάβου ιατρικής εργασίας.
8. Αναγνώριση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ από την ημερομηνία πρόσληψης.
9. Πραγματική ένταξη των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ χωρίς κατάργηση κλινών και τμημάτων με αναγνώριση της προϋπηρεσίας των γιατρών των νοσοκομείων του ΙΚΑ για την εξέλιξή τους στο ΕΣΥ.
10. Απόσυρση κάθε σχεδίου για φραγμούς στην έναρξη και λήψη ειδικότητας για τους νέους γιατρούς. Συγκεκριμένα μέτρα (αύξηση νοσηλευτικών κλινών και θέσεων ειδικευομένων σύμφωνα με τις ανάγκες) για τη μείωση της αναμονής.
11. Να πληρωθούν άμεσα οι οφειλές ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ κλπ προς τους συμβεβλημένους γιατρούς. Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι 1400 απολυμένοι συμβασιούχοι του ΙΚΑ. Να σταματήσει η προκλητική πριμοδότηση των επιχειρηματικών συμφερόντων που διαχρονικά λυμαίνονται το χώρο της υγείας.
12. Θεωρούμε καθοριστικό το διακλαδικά, παλλαϊκό συντονισμό για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ, για την ανάδειξη του θέματος των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, συγκοινωνία κλπ) σε κεντρικό πολιτικό θέμα παλλαϊκού αγώνα.
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ στους ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΟΦΩΝ
Οι φορείς που συγκροτούν το αγωνιστικό μέτωπο είναι οι
ΙΣΑ/ΙΣΠ/ΟΕΝΓΕ/ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ/ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΙΚΑ/ΕΙΝΑΠ

 Δυο λογάκια μόνο:

Μα καλά από πού ενημερωνόταν η Αλέκα Παπαρήγα για τις κινητοποιήσεις;
Από τα κανάλια της διαπλοκής και των βαρόνων της ενημέρωσης;
Δεν έπεσε στα χέρια της η απόφαση  και το πλαίσιο της κατάληψης του Υπουργείου Υγείας;
Και αν το είδε και το διάβασε ,αυτό που καταλαβαίνει  η συντρόφισσα Αλέκα από το κείμενο είναι ότι οι γιατροί  «όντως παλεύουν συντεχνιακά και παλεύουν για την επιβίωση και τους καλούς μισθούς ενός μέρους των γιατρών»;
Ακόμα και κατά τη γνώμη της, προσθήκες να ήθελε το κείμενο , έτσι απλά το τσουβαλιάζει σαν συντεχνιακή διεκδίκηση;
Καλά , μόνο συνδικαλιστικές ηγεσίες είδε και βλέπει  σε αυτόν τον αγώνα η ΓΓ του ΚΚΕ;
Δεν είδε τους χιλιάδες αγωνιζόμενους γιατρούς ;
Δεν άκουσε τα συνθήματα στην πορεία τους;
Εκτιμά ότι αυτός ο αγώνας δεν δυσκόλεψε την κυβέρνηση;
Γιατί τότε  η κυβέρνηση έβαλε όλα τα ελεγχόμενα ΜΜΕ να συκοφαντησουν αυτόν τον αγώνα;
Γιατί εξαφάνισε από τα δελτία ειδήσεων το προαναφαιρόμενο πλαίσιο;
Πόση εμπάθεια τελικά πρέπει να έχει κάποιος για μην μπορεί να δει πέρα από τη  μύτη του;
Γιατί κατηγορεί ο σημερινός Ριζοσπάστης το MEGA για λαθροχειρία αφού η ίδια η ΓΓ του κόμματος τους δίνει το πάτημα για να κάνουν την προπαγάνδα τους;

Ακούστε σύντροφοι του ΚΚΕ.
Γνωρίζουμε ότι έχετε το κουσούρι ό,τι δεν το ελέγχετε να το λοιδορείτε!
Ό,τι ξεσπά χωρίς την συγκατάθεσή  σας να το αγνοείτε και αν δεν μπορέσετε ,να το χτυπάτε  και …κάτω από τη μέση.
Γνωρίζουμε ότι διακατέχεστε από το αλάθητο του πάπα στο οποίο είμαστε όλοι υποχρεωμένοι… να δηλώσουμε πίστη.
Γνωρίζουμε ότι , ό,τι δεν αποτελεί copy paste  των πλαισίων σας το καταψηφίζετε!

Αλλά κάποτε αντιληφτείτε ότι οι  καιροί είναι πολύ δύσκολοι…. μα πάρα πολύ δύσκολοι ! Γκαστρωμένοι έλεγε ο μακαρίτης ο Χαρίλαος.
Να κάνουμε αντιπαράθεση ιδεών, πολιτικών προτάσεων; Να κάνουμε!
Να έχουμε μια τίμια ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση όμως !
Όχι έτσι!!!
Συνέλθετε!!!
Αλέκα, ατυχέστατη η δήλωση σου.
Εκτός αν άλλο ήθελες να πεις.
Αλλά στην πολιτική αυτό που μετράει δεν είναι τι ήθελες να πεις, αλλά τι λές!