Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ:Για τα γεγονότα στην Αίγυπτο


Σήμερα είναι η 11η μέρα από το  ξέσπασμα  της επανάστασης στην Αίγυπτο και τις διαδηλώσεις που γίνονται σε όλη την χώρα. Το καθεστώς Μουπάρακ όχι μόνο έχει κλείσει τα αυτιά του στο κάλεσμα του λαού, δείχνει να αγνοεί το αίτημα της επανάστασης «να πέσει η κυβέρνησή του». Προσπάθησε και προσπαθεί να καλύψει τα εγκλήματα που διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει αυτή την στιγμή πάνω στον Αιγυπτιακό Λαό χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο.  Με το κλείσιμο του δια-δικτύου και των δορυφόρων, την φίμωση των ΜΜΕ, τις συλλήψεις των δημοσιογράφων, και την κακοποίηση τους.
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Ν. Πρέβεζας, χαιρετίζει και υποστηρίζει την Επανάσταση του σπουδαίου Λαού της Αιγύπτου και των διαδηλωτών κατά του τυραννικού δικτατορικού καθεστώτος  το οποίο επιστράτευσε τα σκυλιά του για να κατασπαράξουν το σώμα του Επαναστατημένου Λαού. Αφού ο δικτάτορας, κατάλαβε και αισθάνθηκε ότι έφτασε το τέλος του και ο κόσμος είδε το άσχημο του πρόσωπο, άρχισε να βγάζει τις μάσκες του τη μια μετά την άλλη και γυμνώθηκε μπροστά στον Λαό της Αιγύπτου.
Αυτός ο πολιτισμένος και πολιτικά αναπτυγμένος Λαός στα 30 χρόνια της διακυβέρνησης του Μουπάρακ και πριν του Σαντάτ, υπόφερε από την πείνα, την απόλυτη φτώχια, την εξαθλίωση, την περιθωριοποίηση, την αναξιοκρατία, την πολιτική της καταστολής , της εσκεμμένης υποβίβασης και ανυπαρξίας των υποδομών και υπηρεσιών παιδείας και υγείας . Αυτός ο λαός με τις ιστορικές ρίζες αφού ξεχείλισε η υπομονή του δείχνει την τεράστια δύναμη, την αποφασιστικότητα, το αγωνιστικό πνεύμα και τη ψυχή. Μπροστά τους πλέον, δεν μπορεί πια να αντισταθεί ο οποιοσδήποτε τύραννος.
Το Δικτατορικό Καθεστώς της Αιγύπτου, εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του άξονα Αμερικής - Ισραήλ που έχει διαβάλει και τα περισσότερα  Αραβικά Κράτη, μετατρέποντάς τα σε γρανάζια της πολεμικής μηχανής τους για τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής και του πλούσιου γεωπολιτικά και πολιτιστικά Αραβικού κόσμου, εγκαθιδρύοντας απολυταρχικά καθεστώτα. Η Αιγυπτιακή κυβέρνηση αγνόησε όλα αυτά τα χρόνια την ύπαρξη του λαού της! Συνωμοτούσε με το Ισραήλ, την «Παλαιστινιακή Αρχή» και άλλα Αραβικά Καθεστώτα  κατά του Παλαιστινιακού Λαού, βοήθησε τους Ισραηλινούς στον αποκλεισμό  της Γάζας  και στην προσπάθεια άσκησης πίεσης  πάνω στους Παλαιστίνους, να δεχτούν την κατοχή του Ισραήλ ως αναπόφευκτη πραγματικότητα, τα σύνορα του, την ονομασία του, τους αποικισμούς του και την παραίτηση του δικαιώματος επιστροφής των προσφύγων, όπως επιθυμούσε το ίδιο το Ισραήλ!
Έρχεται σήμερα αυτός ο θαυμάσιος και πολύ πολιτισμένος Λαός για να δείξει μέρος από αυτά που μπορεί να κατορθώσει. Να ανάψει την φλόγα της ελπίδας για ελευθερία η οποία είχε σβήσει στην καρδιά του κάθε Άραβα. Δεν κλόνισε μόνο το καθεστώς της Αιγύπτου. Αλλά τρόμαξε τα παθολογικά συστήματα της Αμερικής και του Ισραήλ που είναι βασισμένα στην καταπίεση των λαών και την ληστεία του πλούτου τους.

Ξέρει καλά η Αμερικανική Κυβέρνηση ότι το 1,2 δις. δολάρια προς την Αίγυπτο δεν θα πάνε για να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης του Αιγυπτιακού λαού, αλλά για  την καταστολή του με σκοπό να μην μπορέσει να σηκώσει το κεφάλι του και για την ενίσχυση του τραπεζικού λογαριασμού της οικογένειας Μουπάρακ, η περιούσια της οποίας εκτιμάται να ξεπερνάει τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προσπάθησαν και προσπαθούν με όλα τα μέσα να τρομοκρατήσουν τους διαδηλωτές  με τις επιθέσεις που κάνει η ασφάλεια του Μουπάρακ χωρίς όμως αποτέλεσμα χάρη στην δύναμη, το θάρρος και την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών. Προσπάθησαν να καλλιεργήσουν το αίσθημα της απογοήτευσης διασπείροντας τις φήμες περί διάσπασης και της πιθανότητας να γίνουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης και την κυβέρνηση. Τα αντανακλαστικά των διαδηλωτών ήταν άμεσα και τελεσίδικα! Η επανάσταση αυτή ανήκει στον εξεγερμένο Αιγυπτιακό Λαό  και σε κανέναν άλλο. Τα λεγόμενα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ασκούσαν μια εικονική αντιπολίτευση στην πραγματικότητα, δεν αντιπροσωπεύουν παρά τον εαυτό τους και τα συμφέροντά τους. Σήμερα ογδόντα εκατομμύρια Αιγύπτιοι ζητούνε την πτώση του καθεστώτος Μουπάρακ  και την καταδίκη  του δικτάτορα μαζί με τους συνεργάτες και τους ακόλουθους του για τα εγκλήματα τους κατά των Αιγυπτίων.
Η αντίδραση των Δυτικών χωρών είναι απογοητευτική και βασιζόμενη στην εκπλήρωση των παλαιών στρατηγικών συμφερόντων της Αμερικής, της Ευρώπης, και του Ισραήλ. Είμαστε σίγουροι ότι η αυγή της ελευθερίας θα έρθει από την Πλατεία της Ελευθερίας της Αιγύπτου  και ο ήλιος της ελευθερίας θα φωτίζει πάνω στην Παλαιστίνη και στα υπόλοιπα Αραβικά Κράτη. Θα έρθει και η σειρά των υπόλοιπων Αραβικών Δικτατοριών και της λεγόμενης Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία χωρίς καμιά νόμιμη ιδιότητα συνωμοτεί κατά του Παλαιστινιακού Λαού, χαρίζει κυριολεκτικά  σχεδόν ολόκληρα τα Παλαιστινιακά εδάφη  στους Ισραηλινούς και συντονίζει μαζί τους στο επίπεδο της ασφάλειας σκοτώνοντας και αιχμαλωτίζοντας παλαιστίνιους αγωνιστές και μαχητές.
Ζητάμε από τον Ελληνικό Λαό που η σχέση του με τον Αραβικό Κόσμο ήταν και είναι ριζωμένες στα βάθη των αιώνων να σταθεί αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα των Λαών της Αιγύπτου και της Τυνησίας.  Και από την Ελληνική Κυβέρνηση να σφίξει τις σχέσεις της με τις ερχόμενες Δημοκρατικά εκλεγμένες Κυβερνήσεις του Αραβικού κόσμου όπως έγινε για χιλιάδες χρόνια τιμώντας την Ιστορία των Λαών μας και να μη πέφτει στην παγίδα του υποθετικά υποσχόμενου φυσικό αερίου, ακολουθώντας κοντόφθαλμες πολιτικές εκθέτοντας μας και γελοιοποιώντας μας!
Οι μέρες τούτες γράφονται στην Ιστορία και είναι ικανές να αλλάξουν τον κόσμο! Υποκλινόμαστε στον δίκαιο αγώνα για ελευθερία και δικαιοσύνη του Λαού της Αιγύπτου!



Πρέβεζα 5/2/2011