Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Η φούσκα έσκασε…

Για την δημιουργία εντυπώσεων(κοινώς πετάμε το μπαλάκι σε άλλο γήπεδο ) το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών την έγκριση πρόσληψης 2000 γιατρών και 5500 νοσηλευτών .
Υπόψη ότι οι αναφερόμενες προσλήψεις δεν αφορούν μόνο μόνιμο προσωπικό αλλά προσωπικό με οιαδήποτε σχέση εργασίας.
Ακόμα όμως και με βάση την αναλογία του «5 φεύγουν 1 προσλαμβάνεται» , η οποία είναι απλά ΑΝΩΤΑΤΟ   όριο προσλήψεων όπως αναφέρει και η εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών (δηλαδή η σχέση μπορεί να διαμορφώνεται και σε 8: 1 ή και σε  10: 1) έχουμε τα εξής αριθμητικά δεδομένα:

Το 2010 (με τις αποχωρήσεις του οποίου θα γίνει η σύγκριση του 5:1),  σύμφωνα με επίσημη δήλωση του  υφυπουργού εσωτερικών Γ. Ντόλιου (απάντηση στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Δ. Παπαδημούλη)  αποχώρησαν από το στενό δημόσιο τομέα και από διάφορα νομικά πρόσωπα 52 χιλιάδες υπάλληλοι.
Άρα το ανώτατο όριο (πάσης φύσεως)  προσλήψεων για το 2011 σε όλο το Δημόσιο Τομέα με βάση αυτά τα αριθμητικά δεδομένα είναι 10.400 .
Λαμβάνοντας υπόψη ότι σε αυτό το διαμορφούμενο όριο προσλήψεων του 2011  συμπεριλαμβάνονται  και οι 5.000 περίπου μετατάξεις των ΔΕΚΟ ,έχουμε καθαρό ΑΝΩΤΑΤΟ όριο νέων προσλήψεων 5.400 εργαζόμενους.
Αφαιρέστε από αυτές τις  υποχρεωτικές προσλήψεις των αποφοίτων των στρατιωτικών σχολών και της Σχολής Δηµόσιας Διοίκησης, όπως και των δικαστικών και θα καταλάβετε ότι για ΟΛΟ  τον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα (στενό και ευρύτερο) το ΑΝΩΤΑΤΟ πλαφόν καθαρών (επαναλαμβάνουμε πάσης εργασιακής σχέσης)  προσλήψεων θα  είναι κάτω από τις 5000 εργαζόμενους.

Επομένως τα απλά μαθηματικά δείχνουν ότι  η  φούσκα έσκασε…