Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας:ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ μπλοκάρουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες/οι
Την Τετάρτη 9/3/11 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση των εκλεγμένων αντιπροσώπων των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου. 

Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στις ομιλίες μας 
*Παρουσιάσαμε την κατάσταση στους χώρους δουλειάς της περιοχής, η οποία γίνεται όλο και πιο δύσκολη λόγω  της εργοδοτικής ασυδοσίας, της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ. 
*Αναδείξαμε την στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας η οποία βάζει πλάτη στην κυρίαρχη πολιτική.
*Μιλήσαμε για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και για την αναγκαιότητα της κοινής ανατρεπτικής δράσης της αριστεράς που θα δώσει ώθηση σε όλα τα αγωνιζόμενα αλλά και τα απογοητευμένα  κομμάτια των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας. 
*Προβάλλαμε ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης, αναγκαίο μέσα στο κίνημα, που θα βάζει στην προμετωπίδα του την πτώση  όλων των κυβερνήσεων (τωρινή και μελλοντικές) που υπηρετούν το μνημόνιο, που θα απαιτήσει καμιά απόλυση, αύξηση των μισθών και των συντάξεων, μόνιμη λιγότερη και σταθερή εργασία για όλους, δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, μέσω της διαγραφής του ιμπεριαλιστικού χρέους, την έξοδο από το ευρώ,την ΟΝΕ και την Ε.Ε,  με το πέρασμα στο δημόσιο των τραπεζών, των μεγάλων στρατηγικών επιχειρήσεων και υποδομών καθώς και των επιχειρήσεων που κλείνουν, χωρίς αποζημίωση, δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, κατάργηση των φόρων για τους ανέργους και αναλογική φορολόγηση των κερδών και του συσσωρεμένου πλούτου. Δήμευση των περιουσιών όσων επιχειρήσεων  προχωρούν σε απολύσεις.
*Τέλος προτείναμε απεργία στις 23 Μάρτη και απογευματινό πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στις 24 Μάρτη στα Γιάννενα με αφορμή την σύνοδο της Ε.Ε στην οποία θα αποφασίσουν νέα μέτρα σε βάρος των ζωών μας, με νέα Γενική Συνέλευση αμέσως μετά.

Η πλειοψηφία της διοίκησης του Ε.Κ.Π(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αφού κινήθηκε στην πεπατημένη της υπεράσπισης της γραμμής της ΓΣΕΕ αρνήθηκε να βάλει την πρόταση για απεργία σε ψηφοφορία, αλλά τελικά κάτω από την πίεση συνέδρων το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία. 

Από την άλλη, αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ (ευτυχώς όχι όλοι)  αντί για την δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου μέσα στη συνέλευση υπέρ της απεργίας, επέλεξαν την περιχαράκωση, τη συκοφαντία της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ως στυλοβάτη του συστήματος, την λασπολογία και τον ενδοαριστερό εμφύλιο (βούτυρο στο ψωμί των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), προτείνοντας τελικά απεργία αλλά μόνο με το πολιτικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Επιλέξαμε ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ να ψηφίσουμε ΝΑΙ στην απεργία έστω και με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ:
1)για να μην χαθεί έστω και η μικρή ελπίδα (λόγω συσχετισμών) να παρθεί απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση μέσω Γενικής Συνέλευσης και
2)γιατί ΘΕΛΟΥΜΕ να γίνει απεργία στις 23 Μάρτη. Άλλωστε εμείς το βάλαμε στη συνέλευση μέσω των ομιλιών μας για ψηφοφορία.

Τελικά πέρασε η πρόταση ΟΧΙ στην απεργία ενώ βρέθηκαν αρκετά ΑΚΥΡΑ ψηφοδέλτια τα οποία γράφανε «στις 23 Μάρτη απεργούμε με το ΠΑΜΕ»!!!!! 

ΕΛΕΟΣ!

Έτσι η γραμμή των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αλλά και η «τακτική» του ΠΑΜΕ βάζει τα σωματεία στο γύψο περιμένοντας πότε θα αποφασίσει απεργία η ΓΣΕΕ για να εκτονωθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες/οι
Συνεχίζουμε τη μάχη γιατί σήμερα απαιτείται ένα νέο εργατικό κίνημα πραγματικά αντίπαλο δέος, μαζικό, μαχητικό και αποφασισμένο να νικήσει και μια εργατική αριστερά που σε παράλληλη πορεία και προερχόμενη από αυτό θα χαράζει σε συνεχή αλληλεπίδραση μαζί του τα επιχειρήματα και τους άξονες προκειμένου:
ΟΙ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων Πρέβεζας