Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Βοήθεια στον Υπουργό!

Από συζήτηση στη Βουλή  τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Αναφερόμενος στην απεργία πείνας  των 300 μεταναστών)
…Έρχομαι στο τρίτο ερώτημα κύριε Υπουργέ. Όλα αυτά τα νοσήλεια, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μπήκαν και βγήκαν στο νοσοκομείο τι κόστος είχαν για το ελληνικό δημόσιο; Με ενδιαφέρει να ξέρω εν πάση περιπτώσει τι συμβαίνει σ’ αυτήν τη χώρα και πώς θα πορευτούμε από εδώ και μπρος.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ(Υπουργός Υγείας)
Το κόστος αυτό αγγίζει τα 100.000 ευρώ. Θα μου πείτε τι είναι αυτά τα 100.000 ευρώ μπροστά στα 150.000.000 ευρώ που μας κοστίζει κάθε χρόνο η υγειονομική –ας πούμε- παροχή υπηρεσιών στους παράνομους μετανάστες, που ανασφάλιστοι επισκέπτονται τα νοσοκομεία μας, καθώς και στους περίφημους απόρους που το πελατειακό κράτος έχει πολλαπλασιάσει και μπαίνουν τσάμπα στα νοσοκομεία. Είναι εκατόν πενήντα «ορφανά» εκατομμύρια, που κανένα ταμείο δεν αναλαμβάνει, κανένα κράτος δεν θέλει να πληρώσει και που εμείς στο Υπουργείο Υγείας πρέπει να διαχειριστούμε.
Όλη αυτή η ετήσια επιβάρυνση είχε και μία περαιτέρω μικρή επιμέρους επιβάρυνση, για την οποία, κύριε συνάδελφε, σκέφτομαι ως Υπουργός Υγείας σε ποιον θα στείλω το λογαριασμό. Και θα στείλω το λογαριασμό τις επόμενες μέρες.
Ευχαριστώ πολύ.



Σοβαρή συζήτηση με τον Υπουργό κόμματος που έχει βάλει στα ταμεία του , κατά δήλωση στελεχών του, εκατομμύρια  ευρώ από μίζες, σοβαρή συζήτηση  με τον Υπουργό κόμματος που έχει εκθρέψει στις γραμμές του λαμόγια που έγδαραν κυριολεκτικά το ελληνικό δημόσιο,  δεν μπορούμε να κάνουμε.

Σοβαρή συζήτηση με Υπουργό  που αναφερόμενος στους απόρους συνανθρώπους μας - που πράγματι αυξάνονται στη χώρα μας λόγω  και της λαομίσητης και βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησής του -τους αποκαλεί… «περίφημους απόρους» και που μαζί με τους μετανάστες λίγο ως πολύ τους θεωρεί  ως… την χαίνουσα πληγή των οικονομικών της υγείας, δεν μπορεί να γίνει.

Τέτοιου  επιπέδου συζήτηση ας την κάνει ο Α. Λοβέρδος μετά του Αδώνιδος και των αποφοίτων των schools of economics που… περιτριγυρίζουν στην «αυλή» του.

Μπορούμε όμως ως εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας- και ορισμένοι εξ ημών ως ειδικοί -να ενισχύσουμε τη μνήμη του, να τον  βοηθήσουμε δηλαδή  να  βρει τις  διευθύνσεις, που θα στείλει το λογαριασμό από τα έξοδα νοσηλείας των απεργών πείνας μεταναστών 
Διευθύνσεις:

Αν ο κ.Υπουργός και  στο μέλλον χρειαστεί και άλλες διευθύνσεις,  για να καλύψει  "μαύρες τρύπες" του τομέα υγείας... ευχαρίστως να τον βοηθήσουμε .
Και χωρίς μίζα...