Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ενιαίο Μισθολόγιο =Γερμανικό ... φτωχολόγιο .

*Αφού κατάργησαν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας και τα αντικατέστησαν με ψευτοεπιδόματα  -και αυτά όχι για όλους-τώρα προσανατολίζονται  σε πλήρη κατάργησή τους από την 1η Ιουλίου μέσω της «ενσωμάτωσής»  τους  στο μισθό.
*Τα 18  μισθολογικά κλιμάκια των υπαλλήλων  μάλλον μετατρέπονται σε 10 , άρα  μεγαλώνει ο χρόνος ωρίμανσης πέρα από τα δύο έτη που ήταν σήμερα.
Kλέβουν δηλαδή και από εδώ, από τους μισθούς των εργαζομένων.
Μάλιστα ο χρόνος ωρίμανσης από το ένα κλιμάκιο στο άλλο ενδέχεται να είναι και πάνω από 4 έτη για τους εργαζόμενους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, ενώ θα είναι μικρότερος ( όμως πάνω από δύο έτη που είναι σήμερα)  όσο ανεβαίνει η εκπαιδευτική βαθμίδα.
*Μείωση αποδοχών επίσης θα προκύψει, πέρα από τα προαναφερόμενα, καθώς
οι εισηγητικές εκθέσεις προτείνουν  και περικοπή των επιδομάτων, προβλέποντας δύο μόνο επιδόματα και περιορισμό της αναλογίας επιδομάτων προς βασικό μισθό.
1.Το επίδομα θέσης προϊσταμένου
2.Συνθηκών εργασίας (στο οποίο θα ενσωματωθούν το οικογενειακό, το ανθυγιεινό όπου υπάρχει, των παραμεθορίων περιοχών όπου προβλέπεται και το νοσοκομειακό των υγειονομικών).Οι προτάσεις αναφέρουν ότι το ύψος και των δυο επιδομάτων δεν θα ξεπερνά τα 350 ευρώ μικτά!
Δηλαδή οικονομική σφαγή.
*Υπάρχει επίσης πρόβλεψη για διατήρηση των ειδικών μισθολογίων  των δικαστών, των γιατρών του ΕΣΥ, των στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας, των καθηγητών πανεπιστημίων και ΤΕΙ και των διπλωματών, με το ανάλογο όμως …κούρεμα .