Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η δωρεά οργάνων , η εικαζόμενη συναίνεση , οι εκβιασμοί και ο καλπάζων φασισμός.

[ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ
Άλλο η πειθώ, άλλο η αρπαγή
Υπέροχη πράξη είναι η δωρεά οργάνων. Συγκλονιστική πράξη ανθρώπινου ψυχικού μεγαλείου συνιστά η μεταμόσχευση οργάνων από κάποιον που πέθανε σε άλλον που με τα όργανα αυτά θα ζήσει ή θα αλλάξει εκ βάθρων η ζωή του. Η ανείπωτη ευτυχία του ανθρώπου που με λαχτάρα περιμένει ένα μόσχευμα και το βρίσκει, ανυψώνει πραγματικά τους ανθρώπους. Άλλο πράγμα όμως είναι μια επίμονη, επίπονη, μακροχρόνια εκστρατεία διαφώτισης και πειθούς του κόσμου ώστε ει δυνατόν όλοι σχεδόν οι Έλληνες να γίνουν οικειοθελώς δωρητές οργάνων συναισθανόμενοι το μεγαλείο της πράξης τους και εντελώς άλλο πράγμα η βίαιη αρπαγή των οργάνων που προωθεί η κυβέρνηση.]

Το παραπάνω  αποτελεί απόσπασμα από ένα άρθρο του Γ. Δελαστίκ στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» και θα συμφωνήσω απόλυτα.

Με ένα προσχέδιο νόμου (κλικ εδώ) , μνημείο Φασισμού , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να βάλει με το ζόρι όλους τους έλληνες πολίτες να θέσουν το σώμα τους υπό την απόλυτη κηδεμονία  και έλεγχο του κράτους και των μεταμοσχευτικών κέντρων .
Με πρόσχημα την απομείωση της προσφοράς οργάνων στη χώρα μας αντί, όπως σωστά αναφέρει το άρθρο του Γ. Δελαστίκ, να επιτείνει τη διαφωτιστική εκστρατεία στη χώρα μας και το χτίσιμο μιας ανάλογης παιδείας και κουλτούρας γύρω από τη δωρεά οργάνων, υποχρεώνει όλους τους ενήλικους  Έλληνες να γίνουν με το ζόρι δωρητές οργάνων μετά την επικύρωση του εγκεφαλικού θανάτου τους.
Και λέμε «υποχρεώνει»,  γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγκάζει αυτόν που ακόμη δεν έχει συνειδησιακά  καταλήξει-(για τον α ή β΄ λόγο )- να γίνει δωρητής,  να τρέχει στους συμβολαιογράφους ή στα αστυνομικά τμήματα να επικυρώνει το γνήσιο της υπογραφής του (!)  και να φτιάχνει ανάλογη δήλωση αντίθεσής  του, την οποία θα αποστέλει (προφανώς με  συστημένη επιστολή, για να χει…το πτώμα του ακέραιο) στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Μάλιστα πρέπει, όπως αναφέρει το προσχέδιο, από τη δήλωση να συνάγεται ρητά και αβίαστα η ακριβής βούληση του προσώπου!
Διαφορετικά η κυβέρνηση αξιοποιεί όχι τη ρητή και καθαρή συναίνεση του πολίτη αλλά την «εικαζόμενη συναίνεση»!!!
Δηλαδή θεωρεί ότι αφού δεν έτρεξες σε συμβολαιογράφους και σε αστυνομικά τμήματα , αφού δεν έκανες δήλωση άρνησης, ε… τότε  συναίνεσες!

Και το κερασάκι στη τούρτα:
Σε περίπτωση που για τον α' ή β' λόγο εκφράσεις την αντίθεση σου στο μετά θάνατο τεμαχισμό του σώματός σου και στη δωρεά οργάνων, τότε κινδυνεύεις και με τιμωρία …εν ζωή!
Ποια είναι η τιμωρία;
Η πιθανότητα να χάσεις την …pole position σε περίπτωση που χρειαστείς μεταμόσχευση!

Για διαβάστε εδώ:
« Η κατανομή των μοσχευμάτων στους υποψήφιους λήπτες του Εθνικού Μητρώου πραγματοποιείται με βάση της αρχές της διαφάνειας και της ισότητας και ιατρικά δεδομένα. Κριτήρια για την κατάταξη στο Εθνικό Μητρώο αποτελούν το είδος του οργάνου που πρόκειται να μεταμοσχευθεί, η ομάδα αίματος του υποψήφιου λήπτη, η ιστοσυμβατότητα, ο χαρακτήρας του επείγοντος της επέμβασης, ο χρόνος αναμονής, η ηλικία, το σωματικό βάρος, η εγγύτητα του τόπου λήψης του μοσχεύματος προς τον τόπο μεταμόσχευσης. Αν τα κριτήρια είναι ισοδύναμα, προηγούνται τα πρόσωπα που δεν έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στην αφαίρεση των οργάνων τους μετά θάνατον, πριν παρουσιασθεί για αυτά η ανάγκη της μεταμόσχευσης».