Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Αυξάνουν τις ώρες εργασίας στο Δημόσιο (ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ) χωρίς αύξηση των αποδοχών!!!

Ραγκούσης: «Και μόνο δουλεύοντας μισή ώρα παραπάνω είναι σαν  να προσλαμβάνουμε 45.000 υπαλλήλους»!!!

Το ξεζούμισμα των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα επιχειρεί   η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθώς με το άρθρο 41 του νομοσχεδίου για την Ηλεκτρονική διακυβέρνηση ( ΚΛΙΚ ΕΔΩ σελίδα 34 του pdf εγγράφου) αυξάνει  τις ώρες εργασίας την εβδομάδα κατά 2,5 και από 37,5 που ήταν μέχρι τώρα τις καθορίζει στις 40.Και μάλιστα αζημίως για το κράτος!
Δηλαδή χωρίς να αποζημιώσουν ούτε δευτερόλεπτο!

Η ρύθμιση αφορά όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου άρα ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ καθώς στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι "η προωθούμενη ρύθμιση για την 40ωρη εβδομαδιαία εργασία καλύπτει όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες του δημοσίου ανεξαιρέτως, χωρίς την παροχή νομοθετικής εξουσιοδότησης για τη θέσπιση εξαιρέσων ώστε να αποφευχθεί η καταστρατήγηση της βασικής κατεύθυνσης της παράτασης του ωραρίου", (ΚΛΙΚ ΕΔΩ, σελίδα 42 του pdf εγγράφου)   με εξαίρεση του προσωπικού όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
Μάλιστα  χωρίς ντροπή στην αιτολογική έκθεση αναφέρουν ότι το εργασιακό  ξεζούμισμα θα τους επιτρέψει να καλύψουν τις υπηρεσιακές ανάγκες και να περιοριστούν οι προσλήψεις.! (ΚΛΙΚ ΕΔΩ, σελίδα 42 του pdf)

Αν δεν υπάρξει λαϊκός ξεσηκωμός, σε λίγο οι πάντες θα δουλεύουν από ανατολής μέχρι δύσης ηλίου για ένα κομμάτι ψωμί!
Και έτσι δεν θα χρειάζεται προσλήψεις ο Ραγκούσης...
Να φύγουν τώρα!