Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.



Αναφερόμαστε σε πρωτοβουλίες διοικητών νοσοκομείων , οι οποίοι έχουν μεταβάλει το χώρο του νοσοκομείου που διοικούν σε  ιδιαίτερη επικράτεια, κάτι σαν ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) ας πούμε, όπου εκεί ισχύουν άλλοι νόμοι και κανόνες που διαφέρουν από της υπόλοιπης Ελληνικής επικράτειας .
Θεωρούν μάλλον τους χώρους που εποπτεύουν τσιφλίκια τους.
Είναι γνωστά  λχ και έχουμε αναφερθεί   για τα καμώματα του διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης.ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Όμως δεν είναι ό μόνος.
Προσφάτως ήλθε στη δημοσιότητα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) η "πρωτοβουλία" του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων να παρακρατά  τα  ατομικά βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων μέχρι αυτοί να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, σε περιπτώσεις εργαστηριακών εξετάσεων  που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο και δεν καλύπτονται από το αντίστοιχο ασφαλιστικό ταμείο τους!
Μέχρι τη τελική εξόφληση οι ασφαλισμένοι δεν έχουν το βιβλιάριό τους!

Τα αυξανόμενα κρούσματα τέτοιων πρωτοβουλιών από Διοικητές νοσοκομείων μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι απότοκα της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής ιδιωτικοποίησης της υγείας, των χαρατσιών που επιβάλλουν  στον ελληνικό λαό την ώρα της ανάγκης, των πιέσεων της πολιτικής ηγεσίας στους διοικητές να μαζέψουν πάση θυσία χρήμα, και «πρωτοβουλιών» που παίρνουν ορισμένοι εκ των διοικητών των νοσοκομείων για να φανούν αρεστοί στη πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας.
Γι αυτό και από δω και πέρα θα πληθαίνουν.
Νομίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους πρέπει να παρεμβαίνουν μαχητικά υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των πολιτών σε τέτοιες περιπτώσεις και εν τέλει το δικαίωμα για πλήρη δωρεάν και υψηλού επιπέδου φροντίδα και περίθαλψη χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς