Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Διαρροές και υποσχέσεις από το υπουργείο Υγείας για πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων μέχρι τις 15 Μαΐου

Τις τελευταίες ώρες παράγοντες του υπουργείου Υγείας αλλά και της συνδικαλιστικής  γραφειοκρατίας της ΠΟΕΔΗΝ, διαρρέουν ότι μέχρι τις 15 Μαΐου θα καταβληθεί πιθανά  ΜΕΡΟΣ των δεδουλευμένων(!)  στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία.
Ανάλογες υποσχέσεις δόθηκαν επίσης και για τις εφημερίες  του α΄ τριμήνου του 2011 των Φαρμακοποιών , Χημικών, Ψυχολόγων και Ακτινοφυσικών

Εδώ έχουμε δυο δεδομένα:
α. Το υπουργείο παραδέχεται πλέον εμμέσως, έστω και σε επίπεδο διαρροών, ότι τα εγκριθέντα κονδύλια δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη του χρονικού διαστήματος  για του οποίου την κάλυψη εγκρίθηκαν.
Οι πληροφορίες λένε ότι θα πληρωθούν ο Δεκέμβρης του 2010 και ο Γενάρης του 2011 και ,εφόσον   σε μερικά νοσοκομεία επαρκούν τα κονδύλια, πιθανά και ο  Φλεβάρης του 2011.Μένουν  σίγουρα απλήρωτοι Μάρτης και  Απρίλης 2011 και πιθανά και ο Φλεβάρης σε αρκετά νοσοκομεία.
β. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να «τσιμπήσουν» από τις διαρροές και υποσχέσεις του υπουργείου αλλά και των φιλοκυβερνητικών της ΠΟΕΔΗΝ,  με δεδομένο ότι τέτοιες δόθηκαν και πριν τις γιορτές και αποδείχθηκαν αναξιόπιστες. Πιθανά να πρόκειται και για προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων των εργαζομένων. Γι αυτό άποψή μας είναι ότι οι επισχέσεις και οι κινητοποιήσεις  πρέπει  να συνεχιστούν και να επεκταθούν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μέχρι την τελική καταβολή των οφειλομένων.