Τρίτη 31 Μαΐου 2011

"16 Ιουλίου νέο τοπίο στο ΕΣΥ"

Διαμηνύοντας  το τέλος των προσλήψεων νέων  γιατρών για το 2011,  ο υπουργός υγείας Α. Λοβέρδος καθόρισε την 16 Ιουλίου σαν την ημέρα που «θα υπάρχει νέο τοπίο στις δυνάμεις του ΕΣΥ».
Αυτά προέκυψαν από απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σαλαγιάννη.

«Για το 2011 προλέγω ότι πέραν ακραίων-ακραιοτάτων περιπτώσεων θα είμαστε αρνητικοί σε όλα τα αιτήματα για πρόσληψη νέων γιατρών. Θα είμαστε θετικοί στον καλύτερο καταμερισμό τους και η συνένωση των κλινικών μέσα στα νοσοκομεία αυτό το σκοπό έχει».


"Στις 5 Ιουνίου κλείνει η κατάθεση των προτάσεων( σ.σ. για τις συγχωνεύσεις) από την περιφέρεια προς το κέντρο και στις 30 Ιουνίου θα έχουμε –αφού ξανασυζητήσουμε με την περιφέρεια- τις τελικές αποφάσεις, τις οποίες την 1η Ιουλίου εμείς θα ανακοινώσουμε.
 Θα δώσουμε και ένα δεκαπενθήμερο για την ανοιχτή διακυβέρνηση για να κατατεθούν προτάσεις και από όποιον δεν είναι φορέας αλλά έχει γνώμη και θέλει, επί αυτών που θα ανακοινώσουμε εμείς, να μας πει κάτι. Θα κάνουμε και έναν τελευταίο γύρο από 1 έως 15 Ιουλίου και στις 16 Ιουλίου θα υπάρχει το νέο τοπίο σε ό,τι αφορά τις δυνάμεις του ΕΣΥ".

ΙΓ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Β΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΡΜΓ΄
Δευτέρα 30 Μαΐου 2011