Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 Πάνω από 700 ποδηλάτες κάθε ηλικίας (κατά την εκτίμησή μας πρέπει να ήταν γύρω στα 1000 ποδήλατα) συμμετείχαν σήμερα στην ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας στην Πρέβεζα και στη μουσική εκδήλωση που ακολούθησε, που ήταν αφιερωμένη στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Στο εγκριθέν ψήφισμα τονίζεται μεταξύ αλλων:
*Οριστική απαγόρευση διέλευσης φορτηγών μέσα στο ιστορικό κέντρο της

πόλης και παροχή δυνατότητας φορτο εκφορτώσεων με χειροκίνητα ή ηλεκτροκίνητα μικρά τροχοφόρα , εντός προκαθορισμένων και περιορισμένων χρονικών ορίων.
*Κατάργηση του παράνομου ιδιωτικού πάρκινγκ των δικαστικών λειτουργών και εφαρμογή των νόμων σε όσους δεν συμμορφώνονται.
*Επανέλεγχο και μείωση των αδειών εισόδου των αυτοκινήτων στο ιστορικό κέντρο για περιπτώσεις μόνο ειδικών αναγκών, ασθενών ή ηλικωμένων.
*Αυστηρή επιτήρηση με μπάρες στον πεζόδρομο της παραλίας, με αυστηρή απαγόρευση και ελέγχους ιδίως κατα τη νύχτα.

*Απόδοση των ευθυνών με χρέωση των ζημιών στους υπέυθυνους για την καταστροφή των πεζοδρόμων στο  ιστορικό κέντρο της πόλης από τη διέλευση οχημάτων.
*Ένταξη και εφαρμογή προγράμματος βελτίωσης των πεζοδρομίων της πολης για τη λειτουργική προσβαση και διέλευση πεζών και ΑΜΕΑ. Εύκολη και ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία.



*Επέκταση των πεζοδρόμων του κέντρου στην οδό 21ης Οκτωβρίου και την οδό Καρυωτάκη και τοποθέτηση φαναριών για πεζούς και ποδηλάτες στις επικίνδυνες διασταυρώσεις της Λ.Ειρήνης για την ασφαλή διέλευση των ποδηλάτων από τη νέα πόλη στο ιστορικό κέντρο.

*Εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης της πολης για τους ποδηλατόδρομους με σύνταξη ποιοτικών μελέτών και ένταξή  τους  στο ΕΣΠΑ 2008-2013 και ολοκλήρωση των ποδηλατοδρόμων που έχουν εγκαταληφθεί.


*Καθιέρωση της "Κυριακάτικης ποδηλατάδας" με αποκλεισμό κυκλοφορίας αυτοκινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης (Κυανή Ακτή κλπ).

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ , ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ Σ' ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ, ΝΑ ΑΓΝΟΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ