Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ζήσε ...Ιούνη μου

Όταν πριν  δυο μήνες (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)επισημαίναμε το πρόβλημα με την απλήρωτη εργασία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και ζητούσαμε να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις  δεν κινήθηκε κουνούπι. Μάλλον μας θεώρησαν υπερβολικούς!
Ένα μήνα μετά επισημαίναμε(ΚΛΙΚ ΕΔΩ) ότι  έχουμε  να κάνουμε  με συγκεκριμένη στάση πληρωμών απέναντι στους  εργαζομένους ( ενώ δίσ ευρώ πάνε για ενίσχυση των τραπεζιτών)  αλλά ελάχιστα αυτιά ίδρωσαν, πάντως όχι της ΠΟΕΔΗΝ, της οποίας οι συνδικαλιστές  παραμύθιαζαν τους εργαζόμενους διαδίδοντας τις κυβερνητικές  υποσχέσεις  ότι  θα καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.Ευτυχώς κάποια σωματεία και εργαζόμενοι σε μερικά νοσοκομεία δεν τσίμπησαν και ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις.(ΚΛΙΚ ΕΔΩ και ΕΔΩ )
Το γαϊτανάκι της κοροϊδίας από πλευράς κυβέρνησης  συνεχίστηκε.( ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
Ζητήσαμε  μαζικές  πανελλαδικές επισχέσεις εργασίας και καταλήψεις (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ αντί  να οργώσουν τη χώρα και   να οργανώσουν την κινητοποίηση των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στα νοσοκομεία με μαζικές πανελλαδικές επισχέσεις εργασίας και καταλήψεις διοικήσεων επ’ αόριστον, ώστε να στριμώξουν στη γωνιά τη κυβέρνηση και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους, αναγκάστηκαν - μόνο όταν είδαν μερικά σωματεία να παίρνουν πρωτοβουλίες μαχητικών συλλαλητηρίων- να ρίξουν  μια ντουφεκιά με στόχο να μην χάσουν τον έλεγχο της κατάστασης.(ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
Ο Λοβέρδος "πετάει το μπαλάκι  σε άλλο τεραίν" (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
Αμέσως μετά άρχισαν πάλι οι της ΠΟΕΔΗΝ να μετατρέπονται σε κυβερνητικά παπαγαλάκια και να διαδίδουν ότι  είχαν διαβεβαιώσεις ότι  μέχρι τις 15 Μάη θα πληρώνονταν οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα τους. Εμείς στον αντίποδα, αποκαλύπταμε την αιτία και  καλούσαμε τους εργαζόμενους να μην τους πιστέψουν, να οργανώσουν άμεσα τον αγώνα  τους με τέτοιες μορφές πάλης που να ταρακουνήσουν την κυβέρνηση  και τους αποκαλύπταμε επίσης  ότι σχεδιάζουν να πληρώσουν μέσα στον Ιούνιο και μόνο  ένα μέρος   των δεδουλευμένων ( ΚΛΙΚ ΕΔΩ   και ΕΔΩ)
Πέρασε και η 15 Μάη και ήλθε σήμερα η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ  και ανακοινώνει στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ότι η κυβέρνηση περίπου …την απατά! (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
«Η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου απέβη άκαρπη. Οι διαβεβαιώσεις για πολλοστή φορά πως θα πληρωθούμε τα δεδουλευμένα στις 18 Μαΐου κρίνονται ανακριβείς».
Και αντί να σημάνει έστω και στο «…και 5»  γενικό συναγερμό στα νοσοκομεία με άμεση έναρξη πανελλαδικών επισχέσεων και καταλήψεων βγάζει  ανακοίνωση που λέει:
   "Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ που συνεδρίασε αμέσως μετά εισηγείται στο αυριανό Γενικό Συμβούλιο κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τα εκκρεμή αιτήματα στο χώρο της υγείας – πρόνοιας.
Α) Εάν οι εργαζόμενοι δεν πληρωθούν στις 18 Μαΐου(σ.σ. γιατί κάτι τέτοιο τους υποσχέθηκε πάλι ο Τιμοσίδης!) τουλάχιστον το Α’ τρίμηνο καλούμε τα Σωματεία να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Ζήσε…. Ιούνη μου ( γιατί σχεδόν  πάει ο Μάης )